Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Javite se Udruzi prvoligaša

Obratite se Štimcu: Marković nije zabrinut što je Hajduk zaledio rad u HNS-u!

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković nije nimalo zabrinut zbog toga što su predstavnici Hajduka 'zaledili' svoje djelovanje u tijelima HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Jeste li vidjeli da su nedavno u Alpama pronašli posmrtne ostatke stare osam tisuća godina, da su se odledili i da nema nikakvih problema. Zaledili svoj rad, pa što? Nije mi drago što su povukli takv potez, ali milsim da su pogriješili adresu, jer za to je zadužena Udruga prvoligaša', odgovorio je Marković na novinarski upit nakon današnje sjednice Skupštine HNS-a.

Malo se šali, pa malo pere ruke: Vlatko Marković još jednom se jednostavno ogradio od domaćeg prvenstva.

'Udruga prvoligaša a ne HNS, a mi smo dirnuti, žao nam je strašno. No u svakom slučaju, mi smo dobili dopise, naći ćemo se s Hajdukom što prije tu nema nikakve dileme', dao je nadu novinarima i čitavoj javnosti da će se pozabavit gorućim problemov Don Vlatko.

A hajdukovci će morati objasniti zašto su istupanjem opet podigli tenzije umjesto da su se jednostavno žalili, te zašto je u redu kad te kazni UEFA, ali ista kazna iz HNS-a - nije.

'Udruga prvoligaša a ne HNS, a mi smo dirnuti, žao nam je strašno. No u svakom slučaju, mi smo dobili dopise, naći ćemo se s Hajdukom što prije tu nema nikakve dileme', dao je nadu novinarima i čitavoj javnosti da će se pozabavit gorućim problemov Don Vlatko.

'Isključiva intencija je bila stavljanje naglaska na potrebu da se čim prije zakaže jedna takva tematska sjednica na kojoj će se raspraviti ova pitanja i da se prestane već jedanput sa tom objektivnom odgovornošću', rezolutaj je bio odvjetnik Hajduka Ivano Radovani.

Na njega i Hajdukove probleme se nadovezao, 'pravnik svih pravnika' ako izuzmemo naravno Zorislava Srebrića, Ivan Brleković. Jedan elokventan gospodin koji inače ima sposobnos da vam na pitanje koliki je bio rezultat utakmice odgovara sa pravnog stajališta. Odgovori na takva kompleksna pitanja kod dotičnog mjere se u desecima minuta.

'Neka si malo konzultiraju literaturu iz Zakona o obveznim odnosima i presumiranju štetnika pa će onda stvari biti puno jasnije', zaključio je Brleković.

Hajdukove kazne HNS će razmatrati u ponedjeljak.

>> Bojkot: Hajduk zamrznuo svoje funkcije u HNS-u

Na samoj Skupštini delegati nisu niti jednom riječju spomenuli nedavni derbi Hajduka i Dinama, iako su čelnici dva najveća hrvatska kluba proteklih dana vodili 'verbalni derbi'. No, to je bilo i očekivano jer te teme nije bilo na dnevnom redu sjednice.

Sjednica Skupštine HNS-a protekla je u mirnim tonovima, a na njoj nije bilo delegata koji su povezani sa Hajdukom, što su jučer i najavili čelnici splitskog kluba koji su nezadovoljni kaznom koju im je zbog navijačkih izgreda i propusta u organizaciji na poljudskom derbiju odredio disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige. Hajduk je, naime, kažnjen sa 200 tisuća kuna i jednom utakmicom pred praznim tribinama.

Čelnici HNS-a na sjednici Skupštine su se pohvalili uspješnim poslovanjem u prošloj godini, koju su završili sa rekordnih 57 milijuna kuna viška na svom računu. Najveću zaslugu za tako veliki višak ima nacionalna nogometna reprezentacija, koja je zaradila 91 milijun kuna plasmanom i rezultatima na EP 2008. Dio tog viška, odnosno 27 milijuna kuna, prebačen je u prihode za ovu godinu, koji su planirani u iznosu od 89 milijuna kuna.

Također, iznesen je podatak da su hrvatski klubovi u proteklih deset godina zbog navijačkih izgreda na europskim kup utakmicama platili nešto više od milijun eura kazni, odnosno oko 3.600 eura po utakmici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider