Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema kraja izostancima

Novi udarac za Hrvatsku: I Pjaca otpao za kvalifikacije za SP, zadobio napuknuće lisne kosti!

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je bez još jednog važnog igrača uoči kvalifikacijskih utakmica za odlazak na SP protiv Kosova i Finske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marko Pjaca otpao je za utakmice s Kosovom i Finskom! Nakon Modrića, Rakitića i Lovrena, Hrvatska će u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na SP u Rusiju biti oslabljena i za neigranje Pjace, koji zbog ozljede lista neće biti na dispoziciji izborniku Anti Čačiću, stoji na službenoj stranici HNS-a.

Pjaca je, nakon što je u ponedjeljak pokušao odraditi trening sa suigračima, osjetio bolove u nozi koje je imao i prije dolaska na okupljanje. Pregled magnetskom rezonancom u utorak, u bolnici Sv. Katarina, pokazao je infrakciju fibule, odnosno napuknuće lisne kosti.

Pjaca je već treći igrač iz udarne 11-orice na kojeg Čačić neće moći računati. Jedino je Lovren izvan tog kruga. Izostanak Pjace novi je udarac za Hrvatsku, koja će biti bez tri od četiri najbolja centralna vezna i krilna igrača koja ima na raspolaganju.

Podsjetimo, umjesto Modrića pozvan je Marko Rog, koji je trebao pomoći U-21 reprezentaciji, umjesto Lovrena je upao Matej Mitrović iz Rijeke, dok je kao zamjena za Rakitića pozvan je Domagoj Antolić, kapetan Dinama koji nije u nekoj posebnoj formi.

Dodatni problem stvara i situacija s Marcelom Brozovićem, koji je zbog neposluha i nepromišljenosti trenutno izvan svih kombinacija u Interu. Ne veseli ni status Marija Mandžukića, koji je već duže vrijeme izvan forme i ne igra u Juventusu, a u sličnom položaju su i Vrsaljko i Strinić, koji u svojim klubovima griju klupu. Nažalost, ni Modrićeva zamjena Rog ne igra u Napoliju.

Jedna od rijetkih dobrih vijesti je što bi Vedran Ćorluka trebao biti spreman za utakmicu, iako nije potpuno zdrav i u posljednje vrijeme nije puno trenirao zbog ozljede. Ne sjećamo se kad je Hrvatska bila u takvoj situaciji s izostancima i lošom formom igrača.

Reprezentacija se okupila u ponedjeljak, a nakon dva odrađena treninga reprezentativci u srijedu lete za Tiranu. Susret na stadionu Loro Borici u Skadru počinje u četvrtak u 20:45. Već u petak slijedi put u Finsku, a nedjeljni okršaj na stadionu Tampere počinje u 18:00 sati po hrvatskom vremenu.

Popis hrvatskih reprezentativaca

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Lazio)

Braniči: Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli), Josip Pivarić (Dinamo), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Rijeka)

Vezni: Ivan Perišić (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Domagoj Antolić (Dinamo)

Napadači: Duje Čop (Sporting Gijon), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider