Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobijedili juventus

Pjaca na naslovnici: Prestiže i Modrića, 'novi Milan' kreće jako

Marko Pjaca postat će najskuplji nogometaš u povijesti HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prave ljetne transfer sapunice čini se Marko Pjaca ipak ide u Milan. Tako tvrdi milanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport koji je posljednjih dana Dinamovo krilo selio od Napulja preko Torina do Milana. Četiri talijanska kluba su bila u igri, ali čini se kako je Milan pobijedio i gradskog rivala Inter i Juventus i Napoli.

Isto tvrdi i poznati talijanski stručnjak za transfere, novinar Sky Italije Gianluca Di Marzio koji je na svojoj popularnoj stranici napisao:

''Galliani je bio u Zagrebu na večeri s Dinamovim predsjednikom Mamićem i Pjacinim menadžerom. Juventus je ponudio 18 milijuna eura u ponedjeljak, ali Galliani ih je pretekao u ponudi s cifrom od oko 22, 23 milijuna eura.''

Di Marzio ili ne zna da je Zdravko Mamić 'na papiru' otišao iz Dinama jer se vodi kao savjetnik kluba ili pak zna kako su to sve priče za malu djecu i zna tko je gazda kluba iako nema više službenu funkciju. U Dinamu tvrde kako nitko iz kluba nije sjeo s prvim čovjekom Milana.

''Pročitao sam da je viđen u Zagrebu, ali nitko od nas s Gallianijem nije razgovarao. Ne znam zbog čega je u Zagrebu, uostalom, Zagreb je turistički grad, zar ne? Mi smo fokusirani samo na utakmice s Vardarom, a sve ovo drugo trenutačno nas ne zanima'', kaže direktor kluba Tomislav Svetina.

Pjaca za novi uzlet Milana

Koliko je Milan zagrizao za Pjacu najbolje govori baš taj Gallianijev odlazak u Zagreb. Sada sve ovisi o Pjaci koji je već ranije spominjao kako mu je Milan željena destinacija, a transfer bi mogao biti riješen već do kraja današnjeg dana.

Naravno, zeleno svjetlo dali su i novi kineski vlasnici Milana kojeg je Silvio Berlusconi prodao nakon 30 godina vladavine. Oni će formalno preuzeti klub na jesen, ali je dogovor postignut i u ovoj te u sljedećoj sezoni će uložiti do 400 milijuna eura.

Pjaca je početak novog Milana, a novi trener Vicenzo Montella trlja ruke jer dobio je jednog od najpotentnijih mladih igrača u Europi. S druge strane, Dinamo nastavlja s prodajom najvećih talenata. Josip Brekalo otišao je u Wolfsburg sa 17 godina, nakon tek nekoliko nastupa za Modre.

Pjaca će pak, ukoliko su ove cifre točne, postati najskuplji nogometaš koji je iz HNL otišao u Europu. Tottenham je za Luku Modrića 2008. platio 21 milijun eura i čini se kako će ga Pjaca prestići.

A sjetimo se kako je s 14 godina bio otpisan u Dinamu. Naime, Pjaca je s osam godina počeo u ZET-u, a s devet je došao u Dinamo. No, s 14 se dogodio razlaz, kao posljedica jedne od mnogih krivih procjena u Maksimirskoj 128. Trener mu je tada bio Vlado Kasalo.

Opet je Pjaca nakon toga zaigrao za svoj ZET, a u ljeto 2010. godine stigao je u Lokomotivu. U svoj najdraži klub Dinamo se vratio u ljeto 2014. godine, za što je Lokomotiva dobila čak milijun eura odštete. No, ni tu nije bio kraj osporavanja Pjace, trener Zoran Mamić u prvoj je polusezoni na toj poziciji forsirao Portugalca Wilsona, igrača koji Marku doslovno može tek čistiti kopačke.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider