Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I ovce i novce

Barcelona već trlja ruke: Zvijezda Bayerna mogla bi joj donijeti silne milijune

U Barceloni smatraju kako bi se Goetze zbog svojih tehničkih sposobnosti idealno uklopio u momčad katalonskog diva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juan Mata već kuca na vrata Camp Noua, a lako je moguće da Barca u ljetnom prijelaznom roku dovede i Maria Götzea, pišu katalonski mediji. Spekulacije o transferu Mate iz Manchester United u Barcelonu traju mjesecima tako da to nije ništa novo, no opcija s Götzeom do sada se nije spominjala na sva zvona.

U Barceloni smatraju kako bi se Götze zbog svojih tehničkih sposobnosti idealno uklopio u momčad katalonskog diva. Nije na odmet ni to što mu je Lionel Messi najveći uzor i idol. U svakom slučaju Götze je na izlaznim vratima Bayerna, njemački medij su objavili kako mu je Karl-Heinz Rummennige jasno rekao da može otići. Otkada je došao u Bayern iz Borussije Dortmund Götze se nije naigrao pod komandom Pepa Guardiole, a kako stvari stoje neće biti u prvom planu ni kod Carla Ancleottija, pa je logično zaključiti da će odabrati odlazak. Uostalom, ugovor još nije produžio, što dovoljno govori.

Barca je prema svemu sudeći živo zainteresirana. Nekoć najveći talent njemačkog nogometa neće biti preskup. Bayern će vjerojatno tražiti bitno manju odštetu od 37 milijuna eura koliko je isplatio Borussiji Dortmund prije tri godine. Götze je u te tri godine u Münchenu ne samo stagnirao već se i vratio barem dva koraka unazad. Često je bio ozlijeđen, a čini se da ga ni Guardiola nije baš „šmekao“. S obzirom na igrački pedigre i očekivanja njemačke javnosti, može se reći da mu je Španjolac davao minutažu na kapaljku. Götze je nastupio u svega 73 utakmice i postigao 22 gola.

U Barceloni se nadaju da će Götze uspjeti revitalizirati karijeru na Camp Nou. Još uvijek je dovoljno mlad, u lipnju će napuniti tek 24 godine. Ako i ne uspije, Barcelona neće previše izgubiti. Götze je još uvijek iznimno popularan u Njemačkoj, a Njemačka je najveće i najbogatije tržište u Europskoj uniji i stoga je Barci i njezinom glavnom sponzoru Nikeu marketinški jako primamljiv. Iz ovoga se podrazumijeva da je Götze u Nikeovoj „argeli“ nogometnih zvijezda.

Nijemci nikada neće zaboraviti da im je golom u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu donio četvrti naslov svjetskog prvaka, pa ako Götze potpiše za Barcelonu, dresovi i kopačke s njegovim imenom jamačno će se dobro prodavati. Ako uz to još proigra, sreća svih zainteresiranih u ovoj priči tim će biti veća. Kad se sve to zna, ne čudi što Katalonci smatraju kako je Götze vrijedan rizika, usprkos „paprenoj“ plaći od 140.000 eura tjedno koliko trenutačno ima u Bayernu. Uz malo sreće Barca bi na Götzeu mogla brutalno profitirati, i igrački i financijski.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider