Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
"Nije nimalo ugodno"

VIDEO Sportski direktor objasnio zašto je Hajduk smijenio Pušnika

Ispadanje iz Kupa, ali i loša igra Hajduka presudile su slovenskom stručnjaku Marijanu Pušniku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brojne kritike prate ga već neko vrijeme, a nakon slavlja Splita u Kupu Marijan Pušnik ostao je bez posla. Na Poljudu su objavili kako je ugovor raskinut sporazumno. Zanimljivo, javnost s ovom odlukom nije upoznao predsjednik Kos, već sportski direktor, Portugalac Mario Branco.

"Ovo za nas nije nimalo ugodno. Planirali smo napraviti analizu rada trenera, igrača i naših ciljeva u polusezoni, no sinoć smo izgubili jedan od naših ciljeva a to je osvajanje Kupa. Već prije smo poraženi i u europskom natjecanju, tako smo izgubili na dva glavna kolosijeka i mislimo kako je pravo vrijeme za neke promjene", izjavio je sportski direktor Mario Branco.

Portugalac se zahvalio Pušniku na profesinolanalnoj suradnji, ali i dodao:

"Ne volim da klub mijenja trenere samo radi promjene. U zadnjih 10 godina Hajduk je promijenio 23 trenera, ali poraz od Splita jako je bitan za našu budućnost."

Pušnik: Želim Hajduku sve najbolje

Inače Branco je čelnicima kluba ponudio i svoj mandat na raspolaganje.

"Pušnik je i moj izbor, pa sam i ja ponudio svoj mandat predsjedniku i upravi. Ne dajem ostavku, ali profesionalno je da dam svoj mandat na raspolaganje."

Sad već bivši trener Bijelih u Hajduk je došao početkom lipnja i u 26 službenih utakmica ostvario 16 pobjeda, pet neriješenih ishoda i pet poraza. Na press konferenciji nije bio, ali kamere su ga uhvatile na odlasku iz kluba.

"Došlo je vrijeme razlaza, a jučerašnji poraz svima je teško pao, tako i meni ja Hajduku žeim sve najbolje i ostajem Hajduku na dispoziciji. Ostajem i dalje navijač Hajduka i svima želim sve dobro."

Hajduk je nakon 17 kola treći na ljestvici s bodom više od Osijeka, no 11 bodova iza vodeće Rijeke. Loša igra Bijelih rezultatski je krah doživjela na Parku mladeži zbog kojeg je Hajduku ostala samo borba za pozicije u prvenstvu koje vode u kvalifikacije Europa lige sljedeće sezone.

Do imenovanja novog trenera momčad će voditi stručni stožer Hajduka II na čelu s Markom Lozom i Vikom Lalićem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider