Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kralj debija

Kakvi Ibra i Pogba: Potrošili silne milijune, a najbolje pojačanje im pred nosom

Marcus Rahford ponovno je bio jedan od junaka ManUtd-a i strijelac u debiju u još jednom natjecanju u nizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United prekinuo je niz od tri poraza pobjedom u 3. kolu Liga kupa. Doduše, protivnik je bio trećeligaš Northampton Town pa nekog većeg razloga za slavlje nema. Jedna od rijetkih stvari koja bi trebala veseliti Jose Mourinha je senzacionalni Marcus Rashford.

United je na ljeto potrošio silan novac na transfere, a zapravo je najboljeg igrača imao u svom dvorištu, jer nakon novog pogotka u još jednom debiju, nema sumnje da Rashford mora postati član udarne 11-orice. Svaka čast svima, ali 18-godišnji klinac oduševljava svojim nastupima. Mourinhu je u ovom trenutku prijeko potreban i teško će ga više moći ostaviti na klupi.

Najbolji strijelac ManUtd-a od debija u veljači

Rashford je protiv Northamptona ušao u igru u 55. minuti te asistirao Herreri za pogodak i potom se sam upisao u strijelce nakon što je istrčao za jednom naizgled izgubljenom loptom. Požrtvovnost mu se vratila, a to je bio njegov sedmi pogodak ove sezone u svim natjecanjima u samo 290 minuta.

Energija i samopouzdanje kojima pristupa igri već su ga doveli do najboljeg strijelaca ManUtd-a od debija u veljači ove godine. U tom periodu također je sudjelovao u najviše golova za Crvene vragove od svih igrača (11 pogodaka i tri asistencije). Valjda su na Old Traffordu toga svjesni.

Ono što impresionira da je zabio u skoro svim debijima u kojima je zaigrao. U Europa ligi, u Premierligi, u manchesterskom derbiju, u prvom nastupu za Englesku, za U21 reprezentaciju i sad u Liga kupu. I to u samo sedam mjeseci. Teško više to netko može nazvati srećom.

Najveća kvaliteta

Jedna od najvećih Rashfordovih kvaliteta je njegov temperament. Nije lako igrati za ManUtd, a pogotovo kad u svlačionici imate toliko mega-zvijezda i njihovih ega. Međutim, on je omogućio da to izgleda jednostavno, da u tako mladoj dobi biva samo brži, jači i efikasniji. A uz Ibrahimovića može samo napredovati.

Kad se sve sagleda, United je samo ovo ljeto na transfere potrošio 185 milijuna eura i još srušio rekord dovođenjem Pogbe, a u svlačionici ima igrača koji čuči i čeka da 'eksplodira'. To ne znači da nije smio dovoditi pojačanja, ali Rashford iz utakmice u utakmicu pokazuje da Mourinho očito nije imao hrabrosti gurnuti ga od početka i pustiti da igra. Osloniti se na mladog igrača koji možda nije dokazan, ali koji itekako ima što za ponuditi.

Nakon svega čisto sumnjamo da je 'one-season wonder'. Pogotovo zato što je drugačiji i posebniji od većine svojih vršnjaka i to dokazuje iz vikenda u vikend na najvećoj pozornici. Pritom je uspio zasjeniti Ibrahimovića, Pogbu i Rooneyja i ostati s dvije noge na zemlji. United takvog klinca nije imao od legendarne generacije 92', a znamo kako je Ferguson postupio s njima. Red je na Mourinhu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider