Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
klinac oduševio

Srušio Arsenal, postao senzacija, no Rashford ima puno većih briga

Marcus Rashford oduševio svojim odgovorom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza 18-godišnjeg nogometaša Manchester Uniteda Marcusa Rashforda tjedan je iz snova. Mladi napadač debitirao je za 'crvene vragove' i u dvije utakmice postigao vrlo važna četiri pogotka. Prvijenac, točnije dva pogotka, upisao je u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europa lige protiv Midtjyllanda, oborivši pritom rekord Georgea Besta. Rashford se upisao među strijelce sa 18 godina i 117 dana postavši najmlađi strijelac za United u svim europskim utakmicama još od 1964. godine kada je George Best sa 18 godina i 158 dana zabio gol u 6-1 pobjedi protiv Djurgardena.

Nekoliko dana kasnije Rashford je s dva pogotka u razmaku od tri minute vjerojatno srušio snove Arsenala o naslovu prvaka, nakon čega je i službeno postao internetska senzacija. Skromni mladić zasada nije pao pod pritisak javnosti, te je samo kratko odgovorio na pitanje kako je proslavio najveći tjedan u svojoj karijeri.

"Nisam slavio. Imam ispit iz kemije".

Svjestan je i menadžer Louis van Gaal da je Rashford još uvijek samo dječak pa je pokušao zaštititi ga, te je apelirao na medije da ga malo puste na miru.

"Dopustite mu da ima 18 godina, a mi ćemo ga voditi tim putem. On je skroman dječak, tako da mi slim da neće biti problema, ali kad ste pod stalnom pažnjom medija, to može otići u potpuno krivom smjeru", rekao je Van Gaal i dodao:

"Stariji igrači će mu pokazati put, a nadam se da će i mediji shvatiti neke stvari. Shvaćam pohvale novinara, zaslužio je, ali mora pokazati konstantu da bi bio zvijezda".

United je posljednjih nekoliko godina bio optuživan da zanemaruje igrače iz omladinskog pogona, a Van Gaal vjeruje da je upravo to bio jedan od glavnih razloga njegovog dovođenja. Nizozemac tvrdi da je preuzeo proizvodnju vlastitih igrača ''kao dio kulture Manchester Uniteda'', te je samo ove sezone ispunio snove čak 14 mladića.

S Martialom, Lingardom i Rashfordom i budućnost Manchester Uniteda izgleda svjetlija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider