Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
konkurencija je opaka

Zidaneov 'popis' za bolno mjesto: Stiže li u Madrid još jedan Hrvat?

U španjolskim se medijima pojavila špekulacija o četvorici igrača koji su na meti Real Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je Zinedine Zidane stigao na klupu Real Madrida početkom godine donio je onaj dašak atraktivnosti kakav navijači kraljevskog kluba uvijek žele gledati. Benitezov 'oprezni' nogomet, ili kako bi rekao Kruno Jurčić 'kontrolirani', nije nikog oduševljavao. Zizovi napadački je skroz druga priča.

Krenuo je petardama protiv Deportiva i Sportinga i onda ubrzo shvatio neke stvari kad je kod Betisa izvukao tek remi. Igranje bez klasičnog 'presretača', zadnjeg veznog koji je zadužen za destrukciju, u onim teškim okršajima nije baš preporučljivo.

I tu je opet isplivao nekako Brazilac Casemiro koji su u nekim utakmicama prometnuo u najboljeg igrača. Kada napad zakaže i ne zabije više od protivnika, Casemiro se pokazuje kao čovjek prevage, naravno uz našeg Modrića koji u vezi kreira igru Madriđana.

Real bez takvog igrača nije do kraja balansirana momčad i Zidane je Perezu morao reći kako ne mogu baš svi u prvoj ekipi biti svjetske zvijezde. Trebao je to Florentino Perez naučiti kada je 2003. prodao Makalelea što je za mnoge bio kraja 'galacticosa' koji su nakon njegovo odlaska prvi naslov osvojili tek 2007. godine.

No, Casemiro je tek prosječan zadnji vezni. Zizou će tako u velikom ljetnom šopingu, u kojem će morati spremiti i zimnicu zbog FIFA-ine kazne koja se sprema u 2017., vjerojatno tražiti novog veznjaka za tu poziciju.

 

Katalonski Sport donosi listu mogućih pojačanja na toj poziciji. Izabrali su četiri imena za Zizovu popis.

Stara želja još od doba Ancelottija je Marco Verratti koji nije klasični destruktivac, ali s njim bi vezni red bio balansiraniji. Teško će ga dobiti jer PSG-u novac nije problem, a on je jedan od stožernih igrača Parižana. Ima tek 23 godine i on je ne samo sadašnjost već i budućnost kluba. Procjenjuje se na oko 70 milijuna eura, ali zašto bi ga PSG uopće puštao.

Zanimljivo, nakon Verrattija na listi se našao naš Marcelo Brozović. Čvrst, dinamičan, s odličnim pasom i još boljim udarcem, Broz se čini kao idealno rješenje iako mu to u Interu nije baš standardna rola. Više je na toj poziciji igrao u paru Lukom Modrićem u reprezentaciji, dok u Interu igra više na strani. No, vjerojatno ne bi imao ništa protiv čuvati leđa kolegi iz nacionalne momčadi u dresu Reala.

Sport je uz njih dvojicu stavio i Cristopha Kramera iz Bayer Leverkusena koji je u Madrid trebao još prije godinu i pol, ali su skauti Reala promašili tada s Lucasom Silvom. Neumorni trkač oslobodio bi Modrića defanzivnih zadataka, ali ne kao posljednji s listr.

N'Golo Kanté je jedan od najtraženijih ljudi u svijetu nogometa. 25-godišnji Francu naprosto je zaludio trenere najbogatijih klubova i svi ga žele vidjeti kao defanzivca u veznom redu. Guardiola, Wenger, Man United, PSG, nema tko ga ne želi, a naravno Zidane nije izuzetak.

Hoće li Casemiro preživjeti ljeto, hoće li u Madrid stići novi Hrvat ili će to biti ipak neko veće ime, saznat ćemo ovog ljeta kada se očekuju neki spektakularni transferi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider