Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već ove zime

ManUtd spreman istresti 100 milijuna eura za dva velika pojačanja

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal pripravlja teren za nove zvjezdane transfere…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na meti nizozemskog trenera najbolji su igrač Borussije Dortmund Marco Reus i napadač PSG-a Edinson Cavani, pišu engleski mediji. Manchester United spreman je iskrcati za njih dvojicu ukupno oko stotinu milijuna eura, i to već u zimskom prijelaznom roku kako bi pojačali momčad za proljetni dio sezone.

Već duže vrijeme je jasno da Reus napušta Borussiju Dortmund najdalje u ljetnom prijelaznom roku. Reus je u nekoliko navrata odbio produžiti ugovor, a kako mu ugovor istječe 2017., Borussiji ne ostaje ništa drugo nego prodati ga kako im se ne bi dogodilo da poput Roberta Lewandowskog napusti klub bez eura odštete.

Reus je trenutačno ozlijeđen, u nedavnom lokalnom derbiju s Borussijom M'gladbach ozlijedio je gležanj i izbivat će se s travnjaka vjerojatno do proljetnog dijela sezone.

Iako se momčad Juergena Kloppa plasirala u drugu fazu natjecanja u Ligi prvaka, u Bundesligi stoji katastrofalno, nalazi se na posljednjem mjestu i nije pretjerano reći da joj slijedi borba za ostanak u elitnom društvu njemačkih klubova.

Van Gaal želi iskoristiti situaciju i povući Reusa s tonućeg broda već u zimskom prijelaznom roku.

S druge strane, PSG Edinsona Cavani stoji sasvim zadovoljavajuće u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka. Parižani su drugi na ljestvici Le Championnata s bodom zaostatka za Marseilleom, a već su se plasirali u osminu finala Lige prvaka, ostaje im tek da s Barcelonom u međusobnom obračunu riješe pitanje prvaka skupine.

Međutim, čini se da Cavani nije pretjerano sretan u Parizu, već se pisalo o njegovom mogućem odlasku, a Van Gaal želi ga pridobiti na Old Traffrod, također u zimskom prijelaznom roku.
Vidjet ćemo hoće li se barem jedan od ova dva transfera realizirati, ali s obzirom na promet koji se prošloga ljeta odvijao na Old Traffordu i želju vlasnika Manchester Uniteda da klub vrate u sami vrh engleskog i europskog nogometa, nije nemoguće da se ostvare već ove zime.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider