Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bienvenido, Mandžukić"

Sretni Mandžo potpisao na četiri godine: 'Savršeno mi odgovara...'

Mario Mandžukić prošao je liječnički pregled i potpisao ugovor s Atletico Madridom, vijest je koja stiže iz Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Bayern jučer preko svojeg sportskog direktora Matthiasa Sammera potvrdio transfer, Mandžukić je, kako doznajemo, potpisao ugovor s „rojiblancosima“ na četiri godine, a Bayernu će pripasti 22 milijuna eura odštete. Podsjećamo da je hrvatski napadač stigao u Bayern iz Wolsfburga za 14 milijuna eura.

SPECIJALNA TEMA: NAJNOVIJE VIJESTI O LJETNOM PRIJELAZNOM ROKU

Bayern potvrdio transfer Mandžukića: 'Dao je veliki doprinos!'

"Jako sam sretan što sam danas ovdje! Gledao sam mnoge utakmice Atletico Madrida i savršeno mi odgovara stil koji njeguje trener Diego Simeone", rekao je Mandžukić nakon izlaska iz madridske klinike Fremap Majadahonda, gdje je jutros oko 9 sati prošao liječnički pregled, a potom je potpis ugovor s Atleticom.

"Bienvenido, Mandžukić" osvanulo je danas na službenoj internetskoj stranici madridskog nogometnog kluba Atletico Madrida. Službeni portal Atletica potvrdio je transfer te otkrio kako je hrvatski napadač posjetio sportski centar Atletica "Ciudad Deportiva de Majadahonda" gdje je pogledao trening prve momčadi „rojiblancosa“ te se fotografirao s djecom koja treniraju u Atleticovu kampu.

Jose Luis Caminero: Mandžukić je snažan napadač s razornim udarcem

"Znam jako puno o Atleticu. Gledao sam nekoliko utakmica i jako mi se sviđa stil kojim momčad igra. Trener je sjajan, igrači su sjajni i stoga vjerujem da mogu ostvariti velike rezultate s ovim klubom", rekao je hrvatski reprezentativac španjolskim medijima, a nakon njega nekoliko riječi pridodao i direktor kluba Jose Luis Caminero.

"Dovođenje Mandžukića je sjajna vijest jer on posjeduje sve karakteristike koje tražimo kod jednog igrača. On je snažan napadač s razornim udarcem, koji je istovremeno i prijetnja u skoku. On je istinski pobjednik i igrač koji je navikao osvajati titule. Bit će veliko pojačanje za Atletico Madrid."

Mandžukić će službeno biti predstavljen na Vicente Calderonu sljedećeg tjedna, a večeras se vraća u Zagreb. Pod komandu Diega Simeonea trebao bi doći 13. srpnja, kada se s godišnjeg odmora vraćaju i Atleticovi španjolski reprezentativci Juanfran i Koke.

Mandžukić je u protekle dvije sezone zaigrao u 54 utakmice za Bayern, te je bio strijelac 34 pogotka. Prošle je sezone pod španjolskim stručnjakom Pepom Guardiolom nastupio u 30 utakmica, te je postigao 18 golova. Upravo je Guardiola i njegova nogometna filozofija razlog zbog kojeg Mandžukić odlazi iz Münchena. (I.M./TS)


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider