Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
godi takav poziv

Mandžu na transfer nagovara njegov uzor i svjetska legenda

Mario Mandžukić i dalje je jedan od nogometaša o kojem se naveliko piše u kontekstu ljetnih transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico Madrid nedavno je poručio kako nema govora o prodaju Marija Mandžukića nakon samo jedne sezone na Vicente Calderonu. No, jasno je da ga neće iz Madrida pustiti bez malo navlačenja cijene. Na nedavnom okupljanju reprezentacije Mario je bio 'nijem' na pitanja o mogućem transferu, što je i normalno za jednog profesionalca.

Ipak, mediji u Španjolskoj, Italiji i Njemačkoj već se tjednima natječu u 'otkrivanju' njegovog novog kluba. U Italiji su se spominjala dva, Juventus i Milan koji ima novog bogatog azijskog gazdu. U prednosti je ipak četverostruki uzastopni talijanski prvak i finalist Lige prvaka – Juve.

Upravo je taj klub Mandžo simpatizirao u mladosti, a uzor mu je bio Gigi Buffon. Iako je jedan vratar, a drugi napadač, Mandžo iznimno cijeni legendu Juventusa. Zabio mu je na Euru prije tri godine, ali mu je Buffon skinuo penal u Splitu prije nekoliko dana.

Brojni mediji pišu kako je Buffon njihov susret iskoristio i za poziv u Juventus. Torinski Tuttosport kaže kako Buffon zna za Mandžine simpatije i sigurno da hrvatski napadač ne može ostati hladan na poziv svog uzora.

Juve vjerojatno napuštaju ovog ljeta Fernando Llorente i Carlos Tevez, a uz Alvara Moratu tu je i veliko pojačanje Paulo Dybala kojeg je Stara dama platila 32 milijuna eura. Navodno će za Mandžu trebati izdvojiti 22, jer Atletico želi vratiti novac koji je prije godinu dana platio Bayernu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider