Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio nakon utakmice

'Mandžo je među četiri najbolja napadača na svijetu, ali ovakav Atletico...'

Branič Bayer Leverkusena Emir Spahić, koji je čuvao Marija Mandžukića u osmini finala Lige prvaka, nakon utakmice se osvrnuo na hrvatskog napadača i igru Atletica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mandžukića je teže čuvati nego Torresa. On spada među četiri najbolja napadača svijeta", rekao je Spahić za Hinu podno stadiona Vicente Calderon u Madridu, gdje se bosansko-hercegovački reprezentativac pojavio s modricom iznad lijevog oka, što je bila posljedica sudara glavom s Mandžukićem.

"Moj prijatelj Mandžo ima tvrdu glavu", rekao je kroz smijeh.

Nije ni Mario Mandžukić prošao neokrznut u tim dvobojima. U posljednoj minuti prvog dijela, nakon duela sa Spahićem, uhvatio za stopalo uz bolni izraz lica.

"Srušio se i nisam znao što mu je", izjavio je Spahić.

Iako je trener Diego Simeone u poluvremenu poslao na zagrijavanje Fernanda Torresa, Mandžukić je istrčao i u drugom dijelu, a zamijenjen je u 83. minuti.

"Mandžukić je zapeo stopalom nakon čega ga je zabolio nožni prst", rekao je glasnogovornik Atletica Juan Jose Anaut.

"Još uvijek ne možemo reći je li riječ o ozljedi. U srijedu ujutro će ga pregledati liječnik", dodao je.

Zbog ranijeg izlaska s terena, Mandžukić nije došao u priliku sudjelovati u izvođenju jedanaesteraca kojima je Atletico prošao u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u regularnom dijelu dvoboja pogotkom Suareza poništio prednost Nijemaca iz prve utakmice. Nakon pobjede hrvatski reprezentativac nije prošao prostorom u kojem igrači daju izjave, što za njega nije neobično.

Unatoč ozlijeđenom prstu Mandžukić nije htio napustiti teren, možda dodatno motiviran time što se na Vicente Calderonu pojavio i Pep Guardiola, njegov bivši trener iz Bayern Münchena. On je iskoristio priliku da pogleda Bayer Leverkusen, četvrtu momčad njemačkog prvenstva, ali i da vidi kako igra Atletico, jedan od mogućih suparnika Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Atletico ima puno problema kada treba stvoriti igru. Ovo što sam vidio u ove dvije utakmice to je lupanje lopte iz zadnje linije na Mandžukića, od kojeg se očekuje da se potuče ili zabije gol iz prekida", analizirao je igru Madriđana Emir Spahić, bivši suigrač Ivana Rakitića iz Seville.

"Ovakav Atletico ne može se nositi s momčadima poput Real Madrida i Barcelone“, istaknuo je Spahić.

Za njega je Barcelona favorit za osvajanje španjolskog prvenstva, a možda i Lige prvaka.

"Možda sam subjektivan zbog Rakitića, no Barcelona u posljednje vrijeme igra jako dobro i uvjerljivo", kaže Spahić koji žali što njegov klub nije prošao u četvrtfinale nakon što čak trojica njegovih suigrača nisu pogodili u raspucavanju.

"Šteta što nismo uspjeli, posebno zbog prve utakmice koju smo odigrali na visokoj razini. No, ove sezone smo s mladom ekipom napravili dobar rezultat u Ligi prvaka“, zaključio je Spahić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider