Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva Van Gaalova želja

ManUtd spremio 69 milijuna funti za napadača iz Premierlige!

Prema posljednjim informacijama s Otoka, Manchester United spreman je poslati ponudu za napadača Evertona Romelua Lukakua...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

United se ove sezone muči s postizanjem pogodaka. Van Persie i Chicharito za Van Gaala nisu bili dovoljno dobri, a ovaj potonji briljira u Bundesligi. Nije daleko ni Di Marija, koji je u fenomenalnoj formi u PSG-u. Povrh svega, Nizozemac još uvijek uspijeva biti pri vrhu, ali evidentno je da mu treba ozbiljan napadač.

S druge strane, Lukaku je u izvanrednoj formi i trenutno je najbolji igrač Evertona. Zabio je u zadnjih sedam utakmica, a od kada je stigao u Premierligu prije četiri i pol godine, samo je Sergio Agüero zabio više pogodaka. Možda ga Mourinho ipak nije trebao pustiti.

Belgijski napadač je ove sezone zabio 12 pogodaka u prvenstvu, čak pet više nego Rooney, Depay i Martial zajedno. To dovoljno govori o realizatorskoj krizi na Old Traffordu, a samo su dvije momčadi u gornjem domu zabile manje golova od ManUtd-a.

Lukaku je nedavno izrazio želju da igra u Ligi prvaka. Njegova momčad trenutno je šest bodova iz Van Gaalove družine i teško će se ugurati među prva četiri. Pogotovo uz jaku konkurenciju Premierlige.

Međutim, ne očekuje se da Everton pusti Lukakua jeftino. Belgijac je stigao u klub za 28 milijuna funti i vjerojatno će klub iz Liverpoola tražiti puno više za njegov odlazak. Ionako je ugovorom vezan do 2019. godine. No, spominje se da je Van Gaal spreman izdvojiti čak 69 milijuna funti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider