Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Došao za 'siću, a odlazi...

'Rat' za mladog Šveđanina: United poslao ponudu, a vrebaju Barca, Real...

Na Old Traffordu stupili su u kontakt s klubom iz kojeg žele dovesti talentiranog stopera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na meti Manchester Uniteda je 21-godišnji stoper Benfice Victor Lindelöf.

O interesu Crvenih vragova za Lindelöfom piše švedski Aftonbladet koji donosi kako je Manchester United ponudio Portugalcima 20 milijuna funti (nešto više od 26 milijuna eura).

Benfica je tu ponudu odbila i traži okruglih 30 milijuna eura, koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru potpisanom prošlog ljeta. Ako je suditi prema rastrošnosti koju je dosad prezentirao Louis van Gaal, klubovi će se brzo dogovoriti.

Problem bi za United mogao nastati ukoliko tu ponudu izjednači netko od drugih velikih i bogatih klubova koji također vide Lindelöfa kao dugoročno obrambeno rješenje (Juventus, Bayern (koji je već doveo iz Benfice Renata Sanchesa), Barcelona, Real Madrid).

Zanimljivo je kako je Lindelöf stigao u Benficu za simboličnu odštetu od nekoliko stotina tisuća eura koliko je dobio Vasteras SK. Uočila ga je sjajno organizirana skautska služba portugalskog velikana koji će sada za njega dobiti pravo bogatstvo.

U početnom sastavu Benfice etablirao se kao jedan od najtalentiranijih svjetskih stopera u svom godištu (1994.) što nije promaklo brojnim velikanima i sasvim je izvjesno da će ovog ljeta napraviti veliki transfer. 

Naravno, švedski izbornik Erik Hamren pozvao ga je za Europsko prvenstvo u Francuskoj, a očekuje da će igrati u prvih 11.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider