Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na godišnjoj razini

Oni plivaju u novcu: Evo tko izdvaja najviše i koliko za plaće nogometaša

Engleski prvoligaš Manchester United izdvaja najviše novca za plaće nogometaša s prosjekom od 6,5 milijuna eura pojedinačno na godišnjoj razini, podaci su iz istraživanja kojeg je obavio "Global Sports Salary Survey".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odmah iza Uniteda je španjolski prvak Barcelona sa 6,3 milijuna eura, a slijede je Manchester City sa šest milijuna, Real Madrid, Chelsea, PSG i minhenski Bayern.

Od igrača najviše zarađuju trenutačno dva najbolja nogometaša svijeta Portugalac Cristiano Ronaldo i Argentinac Lionel Messi i to svaki po 21,5 milijuna godišnje, treći je velški reprezentativac i član Reala Gareth Bale sa 20 milijuna, a među pet su još Brazilac Hulk (17,8 miliona) koji igra u Kini i Paul Pogba (16,5), koji je ove godine u ljetnom prijelaznom roku za rekordan iznos od 105 milijuna eura prešao iz Juventusa u Manchester United.

Što se tiče liga, najviše se za plaće nogometaša izdvaja u engleskoj Premierligi, prosječno oko 2,7 milijuna eura po sezoni, a zatim slijede španjolska Primere (1,4 milijuna), talijanska Serie A (1,25 milijuna ) i njemačka Bundeslige (1 milijun).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider