Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško će ga zadržati

Dva velikana krenula u utrku za hit veznjaka Premierlige?

Kako prenose engleski mediji, Manchester United i Bayern München mogli bi u zimskom prijelaznom roku voditi veliku bitku oko jednog od hita Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sadio Mane je svojim izvedbama privukao pažnju europskih velikana. Radi se o sjajnom veznjaku Southamptona koji je prošle godine stigao iz Red Bull Salzburga i odmah počeo ostavljati dobar dojam. Također je u užoj konkurenciji za afričkog nogometaša godine.

23-godišnji Senegalac na ljeto je bio među glavnim metama Manchester Uniteda, ali Louis van Gaal ga nije uspio dovesti. Pokušat će u zimskom prijelaznom roku, ali ovaj put će imati konkurenciju u Bayern Münchenu, prenose engleski mediji.

Iako je Bayern ranije ove sezone kupili Douglasa Costu, problemi s ozljedama Arjena Robbena i Francka Riberyja prisilili su Guardiolu da razmišlja o alternativama. A Mane se uklapa u njegov stil igre. Polivalentni veznjak mogao bi dobro funkcionirati u bavarskom stroju.

Čelnici Southamptona jasno su u kolovozu naglasili kako nemaju namjeru prodati Manea, iako se spominjalo da je ManUtd spreman ponuditi oko 20 milijuna funti. Van Gaal se nakon toga okrenuo Anthonyju Martialu kojega je doveo za vrtoglavih 36 milijuna funti, a transfer bi mogao narasti i do 58 milijuna.

Kako je Mane pod ugovorom do 2018. godine, u klubu nisu pod pritiskom da ga moraju prodati. Southampton može čekati ponudu koja će ga zadovoljiti i na taj način pustiti nogometne gigante neka se sami potuku oko cijene. Puno toga bit će poznatije i u nadolazećim mjesecima.

Maneova prednost je što može igrati na više pozicija iza napadača, ide okomito prema golu i vrlo je tehnički potkovan. Southampton je toga svjestan, kao i da neće moći unedogled odbijati ponude za njega. Pogotovo ako sam igrač bude htio napustiti klub zbog većih ambicija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider