Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo to im nedostaje

Majstorija Unitedovog zlatnog mladića: Gol za korak prema finalu

Crveni vragovi su bili dominantniji suparnik i zasluženo su slavili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu polufinala Europa lige Manchester United je u Vigu pobijedio Celtu 1:0 načinivši veliki korak prema plasmanu u finale jedinog kupa koji nedostaje u vitrinama Old Trafforda.

Pogodak odluke zabio je Marcus Rashford u 68. minuti iz slobodnog udarca.

Uzvratni susret je 11. svibnja na Old Traffordu.

Prvu priliku na utakmici imala je Celta u 11. minuti. John Guidetti je ubacio na peterac, a Daniel Wass je bio sam ispred Sergia Romera, no očajno je pucao glavom kraj gola. Bila je to jedina prilika domaćina u prvom dijelu, dok je ManU u nastavku imao tri sjajne prilike, no tri puta je čudesno reagirao Sergio Alvarez. U 20. minuti je pucao Paul Pogba, u 35. Henrik Mkhitarjan, a u 39 i Jesse Lingard, ali je domaći vratar sva tri putra izašao kao pobjednik.

U 68. minuti niti sjajni Alvarez nije mogao ništa. Marcus Rashford je doveo United u vodstvo sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 20-tak metara. Bio je to njegov 19. pogodak za Crvene vragove ove sezone u svim natjecanjima. Do kraja utakmice Celta je pokušala barem izjednačiti, no Unitedova obrana je odlično odradila posao.

Sažeci utakmice ----> Celta - United 0:1

ManU lovi jedini europski naslov koji mu još nedostaje. Ligu prvaka je osvojio tri puta (2008, 1999, 1968), a Kup pobjednika kupova jednom (1991), dok je za španjolski sastav to prvi prvi plasman u polufinale nekog europskog kupa.

U drugom polufinalnom paru u srijedu Ajax je u Amsterdamu pobijedio Lyon sa 4:1 i stekao veliku prednost pred uzvrat za sedam dana u Francuskoj. Pobjedu Kopljanicima osigurali su Bertrand Traore (25,71), Kasper Dolberg (34) i Amin Younes (49), dok je strijelac za Lyon bio Mathieu Valbuena (66).

Finale Europa lige igrat će se 24. svibnja u Stockholmu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider