Fantastično krilo Borussije Dortmund, 19-godišnji Jadon Sancho, gotovo sigurno neće zagaziti u svoju četvrtu godinu boravka u njemačkom klubu.

Supertalentirani Englez je u Borussiju stigao 31. kolovoza 2017. Bio je to posljednji dan ljetnog prijelaznog roka, a odšteta koju su Nijemci platili Manchester Cityju iznosila je nešto manje od osam milijuna eura.

Mizernih osam milijuna eura, kako se u međuvremenu ispostavilo, jer Sancho je u Dortmundu ostvario gigantski napredak i danas je jedan od najtraženijih svjetskih nogometaša.

Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 120 milijuna eura, ali kad bude odlazio, odšteta će vjerojatno biti i veća od spomenute cifre.

Sami trenutak odlaska se bliži. Sky Germany javlja kako je Sancho otvoreno kazao čelnim ljudima Borussije Dortmund da ga u ljetnom prijelaznom roku prodaju u Englesku, njegovu domovinu u koju se želi vratiti i dokazati da su City i Pep Guardiola pogriješili zato jer su ga se olako odrekli.

Glavni kandidat za njegovo dovođenje i klub koji drži svojevrsni pole-position u utrci za angažmanom Sancha je Manchester United, velikan s Old Trafforda koji očajnički traži neku mega-zvijezdu koja će ga iz prosječnosti vratiti u vrh engleskog i svjetskog nogometa.

United ne bi trebao imati problema s novcem, jer se kod njih očekuje veliko provjetravanje svlačionice. Od prodaje Paula Pogbe i još nekih igrača zaradit će iznos koji će biti iznimno visok, a u budžetu će se naći prostora i zbog činjenice da nekima (Nemanja Matić, Timothy Fosu-Mensah...) istječe ugovor dok klub nema namjeru nuditi im novi.

U svakom slučaju, teško je očekivati da će 31. kolovoza ove godine Sancho dočekati kao igrač Borussije...