Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
preporučio ibra

Mourinho pronašao rješenje za sve svoje probleme: Cijena prava "sitnica"

Obrana Manchester Uniteda izgleda vrlo ranjivo u prvom dijelu sezone i to jako ljuti portugalskog menadžera Josea Mourinha...

Nogometna filozofija Josea Mourinha uvijek se temeljila na prije svega granitnoj obrani. Tako je bilo s Portom u 2004. godini kada je osvojio Ligu prvaka i prvenstvo (u 34 utakmice primio 19 golova), tako je bilo 2006. s Chelseajem kod osvajanja Premierlige (22 gola u 38 utakmica), tako je bilo s Interom 2010. godine kada je osvojio trostruku krunu, a tako je bilo i s Real Madridom 2012. godine kada je osvojeno prvenstvo Španjolske.

Jorge Costa, Ricardo Carvalho, William Gallas, John Terry, Marco Materazzi, Walter Samuel, Sergio Ramos, Pepe... Sve su to bili stoperi u koje je Mourinho imao beskrajno povjerenje i koji su često njegovim momčadima donosili netaknutu mrežu. Danas u Manchester Unitedu Mourinho nema takvu osobu.

Phil Jones, Chris Smalling, Eric Bailly i Marcos Rojo. To su stoperi s kojima raspolaže Portugalac i s nijednim nije nimalo zadovoljan. Zato je odlučio potegnuti do Portugala, točnije najbolje momčadi lige Benfice, i iskrcati oko 45 milijuna eura za Šveđanina Victora Lindelöfa. Riječ je o 22-godišnjem stoperu koji je ove godine postao standardni prvotimac portugalskog prvaka, ali i švedske reprezentacije.

Lani je sa švedskom reprezentacijom do 21 godine iznenadio i uzeo naslov prvaka Europe te ujedno bio uvršten u najbolju momčad prvenstva. Na dodjeli nagrada najboljih švedskih nogometaša izabran je za najboljeg braniča u 2016. godini.

Lindelöf je snažan, 187 centimetara visoki stoper koji može pokriti i desnu stranu obrane.

Uz sve to, sunarodnjak je Zlatana Ibrahimovića s kojim je nastupio u sve tri utakmice ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Francuskoj. Sigurno se Mourinho informirao kod Zlatana o ovom mladiću prije nego je kontaktirao Benficu. A kada Ibra kaže nešto, onda je to u pravilu zlata vrijedno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider