Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kranjčaru 90 minuta

Manchester United dobio i četvrtu zaredom, Liverpool okrenuo Leicester

Odigrane su prve utakmice 14. kola engleske Premierlige, u kojima su pobjede ostvarili Manchester United i Liverpool...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United stigao je do četvrte uzastopne pobjede, nakon što je na Old Traffordu s 2-1 slavio protiv Stoke Cityja.

'Crveni vragovi' poveli su u 21. minuti, nakon što je Marouane Fellaini nadvisio svog čuvara uslijed ubacivanja Andera Herrere s lijeve strane Unitedova napada.

Gosti su do izjednačenja došli u 39. minuti preko Stevena N'Zonzija. Lopta se nespretno odbila od pete Chrisa Smallinga ravno u noge N'Zonzija, koji s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogađa dijagonalni kut Unitedova gola.

Pobjedu Manchesteru donio je Juan Mata u 59. minuti iz slobodnog udarca. Mata je išao na nezgodno ubacivanje na peterac gostiju, Rojo je bio blizu lopte u skoku no nije ju dirao, ali ona je svejedno završila u golu Stokea.

Manchester United je pobjedom stigao nadomak trećeg odnosno drugog mjesta na prvenstvenoj ljestvici, sa svega jednim bodom manje od Southamptona i dva manje od drugoplasiranog Manchester cityja.

Liverpool je na gostovanju kod Leicester Cityja upisao vrijedna tri boda, no tek nakon što je 0-1 pretvorio u 3-1.

Leicester je poveo u 22. minuti autogolom vratara Simona Mignoleta. Njega je lopta, nakon što je završila na vratnici, pogodila u glavu i zavukla se u mrežu. Vodstvo domaćina trajalo je svega četiri minute, jer je Adam Lallana vratio stvari na početak snažnim udarcem iskosna s desne strane, s nekih 10-ak metara.

U drugom poluvremenu Liverpool je preko kapetana Stevena Gerrarda preokrenuo rezultat u svoju korist. Domaći branič je u padu pokušao izbiti loptu iz svog peterca, no napravio je to vrlo loše, pa je na odbijenu loptu natrčao Gerrard i mirno prizemno poentirao za 2-1.

Konačnih 3-1 postavio je Jordan Henderson, nakon što ga je petom proigrao Rahem Sterling. Recimo i da je Leicester igrao s igračem manje od 63. minute kada je isključen Jamajčanin Wes Morgan.

Dejan Lovren odigrao je dvije minute sudačke nadoknade.

Swansea je kod kuće s 2-0 svladao QPR, a u momčadi gostiju cijelu je utakmicu odigrao Niko Kranjčar.

 

Premierliga, 14. kolo:

Burnley - Newcastle 1-1

Leicester City - Liverpool 1-3

Manchester United - Stoke City 2-1

West Bromwich - West Ham 1-2

Crystal Palace - Aston Villa 0-1

Swansea City - QPR 2-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider