Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ambiciozan plan

Guardiola 'razara' Barcin MSN i Realov BBC?

Iako još nije ni polovica sezone, Manchester City započeo je sa slagalicom za iduću sezonu i to vrlo ambiciozno...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilski nogometni reprezentativac Neymar vratio se u nedjelju u Barcelonu s božićnih praznika, a na aerodromu ga je dočekala šaćica novinara s pregršt pitanja. Sve je zanimao odgovor na pitanje je li čuo na interes Manchester Cityja, na čiji klupu predstojećeg ljeta gotovo sigurno sjeda aktualni trener Bayerna Pep Guardiola. Neymar (23) je potvrdio kako zna za interes 'građana'.

"Znam da me City želi. Tko zna, život je dugačak," kazao je zagonetno brazilski napadač koji posljednjih mjeseci pregovara s Barcelonom oko novog ugovora.

"Optimist sam glede pregovora, ali ne mogu garantirati da ću potpisati ugovor," rekao je Neymar iza kojeg je sezona snova.

U dresu katalonskog velikana osvojio je Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo, Kup Kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo i europski Superkup. U novoj sezoni je zabio 16 golova u svim natjecanjima.

U kolovozu ove godine Manchester United je navodno ponudio 120 milijuna eura za Neymara, no Barca je odbila ponudu. Sada se u lov na Neymara uključio i City koji je spreman ponuditi čak 150 milijuna eura odštete.

U slučaju da propadne transfer Brazilca, City već ima alternativu. 'Građani' su se također uključili u 'lov' na vodećeg strijelca Premierlige Jamiea Vardyja i spremni su ponuditi Leicester Cityju 35 milijuna eura odštete. Iako nije igrač istih karakteristika kao Neymar, napadač poput Vardyja neophodan je za tako veliku momčad koja se u ovom trenutku oslanja tek na Sergija Agüera, koji muku muči s ozljedama posljednjih godinu dana.

Nekoliko britanskih izvora tvrdi da City želi 28-godišnjeg napadača angažirati već ovoga siječnja kako bi osnažio svoje redove u borbi za naslov prvaka, ali i oslabio redove Leicestera koji se trenutačno nalazi na vrhu ljestvice. Međutim, to je gotovo nemoguća misija jer je menadžer 'lisica' Claudio Ranieri već najavio da neće prodati svoje najbolje igrače u siječnju. No kada dođe ljeto Vardy i Riyad Mahrez postat će lovine bez budućnosti u Leicesteru.

Pored spomenutih igrača, City se već neko vrijeme spominje kao opcija za Lionela Messija ukoliko odluči napustiti Barcelonu. Milijarde eura na bankovnim računima šeika su spremni i samo ih treba isplatiti.

Osim Messija u igri je i Karim Benzema...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider