Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To bi bio pravi posao, ali...

Guardioli treba samo još on: Manchester City priprema teren za povijesni transfer

Pepov orkestar ove je sezone svirao najljepšu nogometnu simfoniju, a u tim tonovima žele i nastaviti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City sigurno će osvojiti naslov prvaka Engleske, a Građani su uz to u igri i u Ligi prvaka gdje ih u četvrtfinalu očekuju dva ogleda s Liverpoolom.

Perfekcionista poput Pepa Guardiole to ne zadovoljava pa razmišlja o tome kako pojačati momčad. Nakon što su ove sezone glavninu budžeta potrošili na dovođenje vratarskog rješenja te bekovske pozicije, na red je došao i vezni red.

Već sad su tamo dobro popunjeni, s Kevinom De Bruyneom, Ilkayjom Gundoganom, Davidom Silvom i ostalim klasnim igračima, ali Guardiola smatra da mu za zaokruživanje rostera nedostaje još - Isco.

Isco kao šlag na tortu supermoćnog veznog reda

On je ove sezone jedan od najboljih igrača Real Madrida, uhvatio je veliki kontinuitet nastupa i naprosto "eksplodirao". Kad god bi mu Zinedine Zidane dao priliku, bilo da se radilo o veznom redu ili krilnoj poziciji, Isco bi odgovorio sjajno.

Njegov doprinos igri Reala veći je nego što to gotovi statistika (sedam golova i sedam asistencija u 40 nastupa u svim natjecanjima), a Guardiola je, pišu engleski mediji, već dao znak sportskom direktoru Txikiju Begiristainu da počne pripremati realizaciju transfera.

Ako ga Real i odlučiti pustiti...

City nudi Realu 75 mlijuna funti (86 milijuna eura) odštete što je iznos kojim bi srušili vlastiti klupski rekord. Dosad su najviše platili Wolfsburgu za De Bruynea (75 milijuna eura).

Jedno je sigurno - taj rekord će, ako se Real odluči prodati im Isca, sasvim sigurno i biti srušen jer teško je povjerovati da bi Kraljevski klub jednog od najboljih svjetskih veznjaka, koji će uskoro navršiti tek 26 godina, u vrijeme današnjih sumanutih cifri pustio za manje od 80-90 milijuna eura...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider