Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slijedi idealan povratak?

Dinamo polako tone već mjesec i pol: Pobjeda protiv Hajduka kao najbolji lijek

Zoran Mamić jedva je dočekao stanku u prvenstvu zbog utakmica reprezentacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon maksimirske kalvarije protiv Salzburga, u kojoj je Dinamo doživio drugi najveći euro poraz u povijesti na domaćem terenu i treći uopće, ni utakmica protiv Zagreba (0:0) nije donijela bolje izdanje momčadi Zorana Mamića. Zato je trener Modrih jedva dočekao dvotjednu stanku od utakmica.

A onda kad se vrate evo sjajne prilike da poprave dojam, stiže im Hajduk u velikom derbiju koji je rasporedu 22. studenog.

''Moramo razbuditi momčad brojnim razgovorima i inzistirati na redu, radu i disciplini'', poručio je nakon 'nule' u Kranjčevićevoj Mamić.

Imat će vremena pripremiti momčad za Hajduk, ali i analizirati što se događalo posljednjih tjedana. Dinamo nije pobijedio posljednje tri utakmice, nije zabio na dva uzastopna gostovanja u HNL-u (Split i Zagreb), a velike sramote spasio ih je sudac dosudivši penal u 89. minuti koji je spriječio senzaciju četvrtoligaša Opatije u osmini finala Kupa.

Pad je počeo krajem rujna

Od kraja kolovoza do kraja rujna Mamić je ostvario najveće pobjede. Prvo ga je Henriquez čudesnim preokretom u sudačkoj nadoknadi spasio poraza u Splitu. Bila je to slatka pobjeda u derbiju protiv Hajduka koji je uspio izgubiti dobivenu utakmicu. Onda je razbijena Astra i na Maksimiru se već mirisalo europsko proljeće. Sve je lijepo zaokružila velika pobjeda u Rijeci kojom je Mamić napokon vratio Matjažu Keku za osvajanje Kupa i Superkupa.

I onda krajem rujna kreće muke po Mamiću. U 16-ini finala Kupa u zapadnom zagrebačkom predgrađu Gajnicama Modri su preokrenuli i jedva pobijedili četvrtoligaša Ponikve s 2:1. Onda je uslijedilo prvo od tri ovosezonska HNL gostovanja u kojima je bilo 0:0 (kod zadnjeg na ljestvici Slaven Belupa) i poraz u Glasgowu od Celtica 1:0.

Rane su naizgled izliječene glatkih pobjedama protiv Lokomotive i Zadra, a onda se dogodila prva epizoda noćne more zvane Salzburg. Potom je pregažen Zadar (5:0) za novo zavaravanje te spomenute muke s Opatijom, Splitom, Salzburgom i Zagrebom.

Za manje od dva tjedna stiže Hajduk koji je posljednji put utakmicu izgubio 31. kolovoza u spomenutom derbiju na Poljudu. Splićani će htjeti osvetu za šokantan preokret, ali Dinamovi nogometaši imaju gotovo savršenu priliku za povratak pobjedama, jer većeg motiva od Hajduka teško da u prvenstvu mogu imati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX