Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Preležerni i naivni'

Mamić zadovoljan, Kek razočaran: Neki igrači više misle na svoje probleme!

Dinamo je u derbiju 18. kola i cijele polusezone pobijedio Rijeku 3:0 na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je pobjegao sedam bodova Rijeci čime je napravio veliki korak prema desetom uzastopnom naslovu prvaka. Bila je to treća ligaška pobjeda Zorana Mamić u duelima s Matjažom Kekom, koji se ne može pohvaliti da je svladao Dinamo u prvenstvu otkada je preuzeo klupu Rijeke.

"Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. Bio je veliki ulog, a kada radiš tako naivne pogreške, onda je rezultat takav kakav je. Preležerno smo igrali, naivno, radili smo puno pogrešaka...", kazao je Matjaž Kek, a Mamić se nadovezao:

"Bila je dosta kvalitetna utakmica, momčad je radila ono što smo se dogovorili, osvajali smo na sredini terena dosta lopti na teškom terenu, iako se ne može reći da Rijeka nije imala svoje šanse, tko zna kako bi utakmica završila da su iskoristili svoje šanse kod 0:0."

Je li ovo bila najbolja partija Dinama u sezoni?

"Mi smo odigrali dosta ovakvih utakmica, ako ne i boljih. Drago mi je da smo protiv izravnog konkurenta prikazali ovakvu igru. Nadam se da ćemo pobijediti i u zadnjoj utakmici polusezone i otići na odmor sa sedam bodova prednosti."

Zašto Dinamo uvijek odigra dobru utakmicu baš protiv Rijeke?

"Možda je bolje upitati zašto uvijek mi odigramo slabu", retorički je uzvratio Kek pa nastavio:

"Kad se dođe na Maksimir i misliš da su oni u nekoj krizi, onda to ovako završi... Slažem se sa Zoranom, kupili su odbijene lopte na sredini teren, a mi svoje šanse nismo zabijali. To moraš zabiti ako želiš nešto učiniti na Maksimiru. Možeš izgubiti, ali mislim da neki igrači malo više misle na svoje probleme. Kada primimo gol, igra nam se nekako raspadne. Dinamo je dominirao na sredini terena, nemamo tu igrača koji bi malo primirio igru."

Na kraju poluvremena došlo je verbalnog obračuna između Zorana Mamića i Ivana Mancea, pomoćnika sportskog direktora Rijeke.



"Bilo je to u žaru borbe, to se događa, ništa namjerno. Što se mene tiče sve je OK, sve smo izgladili, nadam se da i Mance na to gleda tako", odgovorio je Zoran Mamić.

Može li Dinamo ispustiti sedam bodova, bilo je pitanje za Keka.

"Mi moramo misliti na sebe, a ne pratiti Dinamo. Ali, opet se vidjela ta razlika između nas... Nedostajalo nam je ono što smo imali cijelu jesen. Moramo to popraviti pred gostovanje u Sevilli. S takvim greškama i takvom indolentnošću tamo možemo teško nastradati", zaključio je Kek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider