Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
demantirali glasine

U Dinamu odahnuli: Stotine milijuna ostaju na računu

Samo nekoliko dana nakon utakmice Lige prvaka protiv Olympiakosa Modre u nedjelju čeka derbi protiv Rijeke na Rujevici. Derbi je najavio trener Dinama Zoran Mamić i poručio kako očekuje novu dobru igru svoje momčadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nakon europske epizode čeka nas derbi protiv Rijeke, jedna od najvećih utakmica u prvenstvu. Veselimo se novom stadionu, odličnom terenu i kvalitetnom protivniku te sam siguran da će momčad potvrditi dobru igru protiv Olympiakosa. Naravno, uz drugačiji rezultat", rekao je trener Modrih pa najavio promjenu na golu Dinama.

"Ježina će braniti u Rijeci. Razgovarao sam s Eduardom, svjestan je svega i iskazao je veliki profesionalizam i rekao da će dati sve od sebe kako bi ponovno zaslužio šansu. Ježina je prošle sezone pokazao da itekako zaslužuje biti tu gdje je, odlično je dugo podnosio sjedenje na klupi, živi za ovu momčad i ne sumnjam da će biti dobar te da je kvalitetno rješenje".

Što se tiče protivnika, trener Mamić cijeni momčad Rijeke:

"Izgledaju dobro unatoč neplaniranom gubitku bodova i europskom posrtaju. Često su bili bolji što nisu realizirali pobjedama, ali radi se o čvrstoj i kompaktnoj ekipi koja nam je glavni konkurent". kaže strateg Modrih koji ne brine za umor kod svojih igrača te ističe dobro raspoloženje:

"Igrači imaju vremena za odmor, utakmica s Rijekom je peti dan nakon Olympiakosa i momčad će biti spremna. Dapače, vidi se da je raspoloženje jako dobro. Bilo bi suludo da ih takva igra kakvu su pružili u utorak protiv kvalitetnog protivnika ne napuni samopouzdanjem; neovisno o rezultatu. Naravno, ne treba to prijeći u bahatost i to je moj zadatak spriječiti, ali mislim da se to neće dogoditi. Ipak, svaka utakmica je novo dokazivanje, ono što je bilo jučer ne vrijedi danas".

Modri u derbi ulaze s dva boda više od treće Rijeke dok bod manje od prvaka ima drugi Hajduk:

"Svakako je veća draž kada su male bodovne razlike, sportski adrenalin je tu, ali isto tako sam siguran da ćemo se brzo vratiti na uobičajeno odstojanje", istaknuo je Mamić pa na pitanje "boji li se Dinamo da nakon nedjelje ne bude prvi" odgovorio:

"Vjerujem da se to neće dogoditi".

Modri i dalje imaju velikih problema s ozljedama, a dulje ozlijeđenima se priključio i Pinto koji neće konkurirati za susret. Što se tiče Sigalija njegovo stanje je sve bolje:

"On je prevažan za ovu momčad da bismo žurili s oporavkom. Vratio se u Pulu i pretpostavka je da će biti spreman za utakmicu u Grčkoj", zaključio je Mamić o "nogometnim temama" pa za kraj prokomentirao situaciju oko Arijana Ademija.

Prije svega je važno naglasiti kako su stigli nalazi kontrole 10 igrača Modrih nakon što je Arijan bio pozitivan i svi nalazi su negativni; isto kao i oni s Allianz Arene. To istovremeno znači da Dinamo kao klub neće biti kažnjen, da bodovi iz susreta s Arsenalom ostaju, kao i osvojeni milijuni. Da je kod još jednog igrača pronađena zabranjena supstanca, Dinamo bi najvjerojatnije bio izbačen iz natjecanja i ostao bez stotine milijuna kuna.

"To su dobre vijesti i jasno je da Dinamo ima čist obraz. Unutar našeg sustava se ne događa ništa što ne bi smjelo. Mi kao klub stojimo iza Arijana, pomoći ćemo kako god možemo jer smo uvjereni da svjesno nije uzeo ništa. Napravit ćemo sve da izbjegnemo kaznu ili je što je više moguće umanjimo. Arijan je toliko puta bio kontroliran u zadnjih godinu dana i nijednom nije bilo nikakvih problema; svaki put je bio negativan i ne radi se o ničemu što je kontinuirano uzimao te smo uvjereni da to na što je pozitivan nije uzeo svjesno. On zaslužuje podršku svih nas pa tako i medija".

Kako se uopće može saznati od čega je Arijan bio pozitivan?

"Jasno je sada da nije ništa dobio u našem sustavu. Čak smo taj dodatak prehrani koji je koristio također poslali na kontrolu i još čekamo nalaze. Ili se pak radi o nečemu što je uzimao u reprezentaciji... Ne možemo znati radi li se o injekciji, tableti. Stvarno je teško reći", objasnio je trener Mamić pa o mogućem pojačanju na poziciji zadnjeg veznog rekao:

"Kakva god bude kazna mi imamo pravo na žalbe, ali nećemo prejudicirati dok ne čujemo odluke. Naravno, ako bude nešto drastično onda ćemo razmišljati o igraču na toj poziciji. Šunjić? On je sigurno jedan od igrača koji će u budućnosti biti u Dinamu, ali njemu ipak treba malo više seniorskog prvoligaškog nogometa jer razina na kojoj mi igramo je ipak puno viša od druge lige".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider