Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Općinski sud presudio u njegovu korist

Mamić oslobođen optužbi da je prijetio Mesiću

Zdravko Mamić nepravomoćno je danas na zagrebačkome Općinskome kaznenom sudu oslobođen optužbe da je prije šest godina u uredu tadašnje gradonačelnice uništio službenu ispravu, a zatim i prijetio bivšem pročelniku Zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša Miljenku Mesiću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o trećem suđenju. Na prvom suđenju Mamić je oslobođen, a na drugom je uvjetno osuđen te mu je izrečeno obvezno psihijatrijsko liječenje, ali je i ta presuda poništena.

Sutkinja Rahela Sakač je rekla da je Mamićevo ponašanje bilo krajnje neprimjereno i ničim se ne može opravdati, ali u postupku nije dokazano da je uništio službene isprave i prijetio Mesiću. Zaključila je da je Mamić počinio druga dva kaznena djela - uvredu i nanošenje lakše ozljede, te da ga je Mesić trebao privatno tužiti.

Mamić je nakon izgreda u travnju 2003. novinarima izjavio da će Mesiću 'presuditi', no sutkinja je ocijenila da je izvršni dopredsjednik Dinama tada bio samo djelomično svjestan što govori i da je zaprijetio u afektu jer ga je Mesić tada udario štakom po glavi.

Riječ je o trećem suđenju Mamiću zbog izgreda u uredu gradonačelnice Vlaste Pavić, kada je potrgao negativno mišljenje Mesićeva Zavoda o izgradnji Mamićevih nebodera na Trnju. Na prvom suđenju Mamić je oslobođen, a na drugom je uvjetno osuđen te mu je izrečeno obvezno psihijatrijsko liječenje, ali je i ta presuda poništena.

Inače, Mesić je Mamića privatno tužio zbog nanošenja teških ozljeda, a predmet se, zbog pretrpanosti zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda, vodi na Općinskome sudu u Klanjcu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider