Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već je počelo

Mamić odgovorio Brbiću: Predsjednik Hajduka tješi se neistinom!

Uoči utakmice 2. pretkola Lige prvaka između Dinama i Žalgirisa u medijima su se pojavile izjave predsjednika HNK Hajduk Marina Brbića koje su zasmetale čelnike Dinama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

"Grad Zagreb mu (izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću, nap.a.) godišnje udjeljuje 40-ak milijuna kuna", između ostaloga je rekao predsjednik Hajduka. Istina je, pak, drugačija. Naime, temeljem odluke Skupštine grada Zagreba GNK Dinamo će u 2014. dobiti 20 milijuna kuna. Navedeni iznos GNK Dinamo dobiva po dvije osnove: za održavanje stadiona 9 milijuna kuna i za Omladinsku školu (koja je među pet najboljih u Europi) 11 milijuna kuna. Navedena sredstva su strogo namjenska i striktno se kontrolira njihova potrošnja.

"Grad Zagreb mu (izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću, nap.a.) godišnje udjeljuje četrdesetak milijuna kuna, da smo mi u Hajduku u sličnoj poziciji, onda bismo sigurno ispali pametniji" rekao je predsjednik Hajduka i dodao: "Glavna poruka je novac! On vozi Ferrari i Lamborghini, a mi ni blizu... Pa kako da se utrkujemo? On osvaja titule s novcem što mu dodjeljuje grad Zagreb i tu nismo ravnopravni. 40-ak milijuna godišnje. Do 1. lipnja dali su im već 25... I tu razliku već na startu utrke nije moguće nadoknaditi", izjave su predsjednika Hajduka.

Kao i obično, gospodin Brbić pokušava opravdati vlastite neuspjehe i nekompetenciju napadima na najtrofejniji hrvatski klub. Istina je, pak, vrlo jednostavna: GNK Dinamo od lokalne i područne samouprave ne dobiva 40-tak milijuna kuna nego će u 2014. godini dobiti 20 milijuna. GNK Dinamo radi detaljni troškovnik potrošenih sredstava pa se tako novac za stadion troši na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi.

Primjera radi, 'modri' su u posljednje tri godine za održavanje stadiona dobili 27 milijuna kuna, a potrošeno je oko 86 milijuna. Naravno, radi se o preuređenju stadiona i brojnim ulaganjima u koja je klub išao iz vlastitih sredstava. Što se pak tiče plaća igrača, pojačanja i svih drugih troškova kluba naravno da Dinamo za to ne može i ne koristi novac dobiven od jedinica lokalne i područne samouprave već isključivo sredstva koja klub zaradi.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider