Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO TemišWar: Neredi BBB-a šokirali Rumunje

BBB-i su bocama u centru Temišvara napali Zdravka Mamića koji je uspio pobjeći, a onda su krenuli sukobi s policijom i domaćim navijačima...

Zdravko Mamić napadnut je u centru Temišvara od strane skupine BBB-a koja ga ne podržava. Poznati povik 'Mamiću cigane, odlazi iz svetinje' čuo se kada je Mamić stigao na glavni gradski trg gdje se već nalaze skupine Dinamovih navijača. Maminjo je uz povike 'bježite' uspio pobjeći preko trga, a pogođen je bocom bez posljedica.

>> Igrači ignorirali BBB-e: 'J… vas Mamić!'

>> Jurčić o navijačima: Žao mi je, mi nismo takav narod!

>> Modri 'vlak' protutnjao kroz Temišvar!

>> Zagrijavanje: Mamić na cajkama slavio bratov rođendan

>> VIDEO: Rumunji se izruguju Kruni Jurčiću

Napali su ga vrlo vjerojatno pripadnici skupine koja se svim silama bori za njegov odlazak, a koja je nedavno izašla iz Udruge u Draškovićevoj i prešla u ilegalu. Tako je Mamić nakon euforične noći uz 'živu muziku', dan utakmice dočekao u surovoj stvarnosti.

Mamić se sklonio u jedan obližnji hotel, a policija nije reagirala iako je prisustvovala događaju. Možda su procijenili kako je ovo bio manji incident koji bi njihovom intervencijom tek razbuktao prave strasti.

 

 

BBB-i su okupirali nekoliko kafića od kuda se po izvještajima čula pjesma, a problema, osim s Mamićem, nije bilo do 17 sati. Čak su i pored BBB-a prošli igrači Temišvara koji imaju običaj pomoliti se u katedrali, a ovi nisu reagirali. Ipak, povici 'Ubi Srbina' čuli su se u centru Temišvara...

Nakon 17 sati došlo je i do tučnjave s domaćim navijačima, javlja Tion.ro. Policija je uspjela razdvojiti sukobljene strane, a mnogi su bježali pred organima reda preko središnjeg trga.

Prosport.ro javlja kako je došlo do sukoba hrvatskih navijača sa skupinom Srba i navijačima Polija u centru grada. Srpski i domaći navijači napali su BBB-e. Demolirano je nekoliko terasa kafića i restorana na Trgu jedinstva.

Policija je privela velik broj osoba s jedne i druge strane i odvela ih kombijima. Sukobi su se odvijali na više lokacija u centru grada, a ima i dosta ozlijeđenih među kojima su četvorica BBB-a koje su domaći navijači napadali bocama.

'Na stadion je poslano 350 policajaca da održe red, no vraćeni su u centar grada gdje su se na dva mjesta sukobili domaći navijači i Hrvati', rekla je glasnogovornica žandarmerije Daniela Stanciu.

Rumunjski mediji javljaju kako su novi neredi izbili na putu prema stadionu uoči utakmice. Ovaj put su, kaže policija, krivi domaći navijači koji su BBB-e izazvali gađajući ih kamenjem. Jedna grupa od oko 300-injak BBB-a zadržana je granici, a zatim su zaključani na stadionu gdje ih je čuvala policija kako se ne bi pridružili sukobima. Nekolicina BBB-a oko 20 sati ostala je izvan stadiona i sukobila se s policijom, a doznajemo i kako je nekolicina navijača iz Hrvatske još na granici.

Na kraju su neredi izbili i na stadionu nakon što su domaći navijači uzvikivali 'Srbija, Srbija', na što je onaj dio BBB-a zaključan na stadionu odgovorio trganjem i bacanjem stolica. Interventna policija reagirala je bacanjem suzavca...

>> Modri 'vlak' protutnjao kroz Temišvar!

Temišvarska je policija, objavio je njezin glasnogovornik, privela 124 navijača tijekom utakmice. Još 36 navijača privedeno je zbog izgreda na temišvarskim ulicama i trgovima prije početka utakmice. Ukupno je u pritvoru 160 osoba, od čega je više od 90 Bad Blue Boysa.

Dok se rumunjski novinari zgražaju nad skandaloznim ponašanjem Dinamovih navijača, koje Prosport optužuje da su među domaće navijače počeli bacati baklje i signalne rakete, glasnogovornik Andrei Emil poziva oštećene vlasnike gradskih lokala, čiji su inventar porazbijali navijači zagrebačkog kluba, da traže obeštećenje.

'Protiv izgrednika moguće je podnijeti kaznenu prijavu zbog uništavanja imovine. Nakon sudskog procesa, navijači će biti, budu li osuđeni, dužni podmiriti iznos štete. Nažalost, procedura je teška jer su u izgrede bili uključeni hrvatski navijači, koji su strani državljani' izjavio je Emil.

Novinar Prosporta izvijestio je da su hrvatski navijači napokon prepraćeni sa stadiona i u autobusima poslani kući oko dva sata izjutra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider