Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek je počeo

Mamić najavio odlazak Šimunića, a na svoj niti ne pomišlja

Zoran Mamić stigao je najaviti utakmicu sa Zagrebom, a dočekala ga je rafalna paljba novinara koji prate klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novo sramoćenje Dinama u Europi ima dosad najveći pečat braće Mamić. Pod vladavinom Zdravka Dinamo je doživio svoje najveće blamaže u povijesti (Lyon, Real, Salzburg…), ali ova posljednja je posebna jer je brat Zoran birao i vodio momčad koja je primila nevjerojatnih devet pogodaka u dvije utakmice s prvakom Austrije.

Mlađi Mamić stigao je na press konferenciju uoči nedjeljne utakmice sa Zagrebom. Naravno da ta utakmica nije pobudila previše zanimanja okupljenih pripadnih sedme sile, 1:5 od prije dva dana još uvijek odzvanja zagrebačkim ulicama.

Mamić kaže kako je svjestan svega, tvrdi da ne bježi od odgovornosti, no u isto vrijeme tvrdi kako ne zna u čemu je stvar.

''Ova momčad može enormno više nego što smo pokazali u zadnjim utakmicama. Mislim kako ovo nije pravo stanje naše kvalitete. Moramo bolnom porazu pogledati u oči, iz ovoga izaći još čvršći i jači'', rekao je između ostalog Mamić na press konferenciji.

Na pitanje što nedostaje ovom Dinamu, kaže kako je to – rezultat. A je li mu ovaj poraz teže nego onaj koji je jedini gori u povijesti kluba, 1:7 protiv Lyona?

''Meni je ovaj poraz mnogo teže pao. Sjetite se, onaj poraz od Lyona je bio bolan, donio mnogo negative u našu svlačionicu, ali osobno mene ovo više boli. Ne povlačim se, ne bježim od odgovornosti. Znam da ovo nije bilo dobro, ma to je bilo jako loše. Igračima jednostavno nedostaje samopouzdanja i želje, a to mi je teško objasniti.''

Preživio bratov gnjev, ostali nisu

Nakon onog poraza od Lyona Kruno Jurčić je ekspresno potjeran. Velika većina smatra kako je isto zaslužio i Zoran Mamić. Što kaže gazda i brat?

''Razgovarali smo. Svi smo tužni i razočarani, ali to nije ništa novo. Dinamo je puno puta bio u takvim situacijama. Vjerujem da ćemo se i ovoga puta vrlo brzo vratiti u pozitivu.''

I to je to, nikome ništa Zoki jaše i dalje unatoč tome što s 'najjačim Dinamom u zadnjih 10 godina', kojeg je sam sebi složio, nije dospio ni do play-offa Lige prvaka. Je li pogriješio pri seciranju igrača?

''O tome je vrlo teško pričati. Mi smo doveli igrače koji su iza sebe imali preko stotinu utakmica u portugalskoj, argentinskoj, francuskoj, belgijskoj ili grčkoj ligi. Svi ti igrači u svojim su klubovima igrali u kontinuitetu, igrali važe uloge u svojim momčadima.''

Treba li Zoran Mamić i dalje voditi Dinamo?

Ukupno glasova:

Ne razmišlja o ostavci, naprotiv...

Nedostaje li tim svim pojačanjima karaktera?

''Kako da znamo kakvi su karakteri? Svi oni su bili standardni u svojim klubovima i da je problem u tome, već bi to izašlo na svijetlo. Gledajte, skautski posao je jako zeznuta stvar. To je sklizak teren. Doveli smo Henríqueza i Fernandesa koji u klubovima uopće nisu igrali, a pokazali su se kao pojačanja.''

Potvrdio je i odlazak Josipa Šimunića.

''Josip Šimunić od zime više neće biti s nama, moramo nešto napraviti u tom segmentu. Napraviti analizu, dodatnu selekciju i vidjeti tko će ostati, a tko neće."

Razmišlja li o ostavci?

'Ne, ne razmišljam o tome."

I ne samo to.

''Trenerski posao je moja budućnost.

A kako bi ocijenio svoj u godinu dana na klupi Modrih…

''Nisam napravio ono što sam želio i planirao, ali, po meni nisam bio ni baš toliko loš."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider