Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mamić mijenja trenere, ali ćud nikad

Zdravko Mamić po tko zna koji put nije držao obećanje. Korizma je stigla, a njegovi istupi u medijima nisu izostali. Nova žrtva maksimirskog šerifa je mirni čovjek Marijan Vlak s kojim su se u njegovom klubu poigrali…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što se Mamića i njegovih funkcija u Dinamu tiče za vjerovati je da se mijenja samo forma, ali sadržaj ostaje isti. Podsjećamo još jednom kako je Zdravko Mamić i ranije najavljivo svoj odlazak iz kluba, ali to se nikada nije dogodilo. Za sada iz kluba odlazi tek Marijan Vlak koji je postao 14 smijenjeni trener u Mamićevoj eri. Evo jednog presjeka smijenjinih trenera.

Marijan Vlak postao je 14. smijenjeni trener u Mamićevoj eri od 2000. godine. Neki od njih poput Vlaka, Ivankovića i Lončarevića u Dinamo su se vraćali i više puta. Kroz klub su prošli Hrvoje Braović, Ilija Lončarević, Marijan Vlak, Miroslav Blažević, Nikola Jurčević, Đuro Bago, Nenad Gračan, Ilija Lončarević, Zvjezdan Cvetković, Josip Kuže, Branko Ivanković, Zvonimir Soldo, pa opet Branko Ivanović, pa opet Marijan Vlak i sada čekamo petnaestog.

Ova smjena nije nikakava novost, jer i ranije su treneri smjenjivani u ovoj fazi natjecanja. Dovodili su se igrači koje treneri nisu željeli i uvijek su treneri bili ti koji su napuštali Maksimir zbog nerealiziranih, uglavnom europskih, ambicija. Jedan od uspješnijh trenera posljednjih godina bio je Branko Ivanković koji je na klupi Modrih izdržao od 2006. do 2008. godine.

Onda je nakratko smijenjen, a na njegovo mjesto doveden je Soldo. Kako ni to nije potrajalo, Mamići su u klub ponovno vratili Ivankovića, a kao što znamo ni ta ljubav nije dugo trajala. Sve u svemu, Dinamo je samo u 2008. promijenio četiri trenera. I početak 2009. godine nastavak je maksimirske tradicije.

Marijan Vlak je tako sinoć odradio svoju posljednju utakmicu na klupi Dinama i iako su Modri slavili u Kranjčevičevoj 2:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider