Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Hvala gledateljima'

VIDEO Mamić blistao, Vukas to nije očekivao: Opet smo parirali Dinamu, a onda…

Dinamo je pobjedom u derbiju nad Hajdukom nastavio niz nepobjedivosti u domaćem prvenstvu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon derbija raspoloženje kod trenera bilo je očekivano. Mamić je bio iznimno zadovoljan i ponosan na svoju momčad, dok je Hari Vukas priznao kako nije baš očekivao ovakav rasplet.

„Očekivao sam da ću na presicu doći puno boljeg raspoloženja. Došli smo igrati nogomet, došli smo se nadigravati. U prvom poluvremenu dobro smo parirali Dinamu, ali u drugom dijelu smo ipak pali. Presjekao nas je rani gol“, kazao je u uvodu Hari Vukas, trener Hajduka.

Zoran Mamić bio je puno raspoloženiji od svojeg kolege na klupi Hajduka.

„Čestitke momčadi na zasluženo i velikoj pobjedi. Odigrali smo dobru utakmicu, posebno u drugom dijelu. U prvom dijelu nedostajalo nam je trke i agresije, to smo poboljšali u nastavku i zasluženi slavili.“

Koliko ovaj visok poraz može utjecati na vašu budućnost na mjestu trenera Hajduka?

„Ne znam što bih vam rekao, ne zamaram se više što će biti. Ne vjerujem da jedna utakmica može utjecati na konačnu odluku.“

Je li Dinamo stvarno toliko bolji kao što kazuje ova utakmica i pogled na ljestvicu?

„Bodovna razlika je stvarno velika. Dinamo je doista kvalitetan, što su pokazali i na terenu. Na Poljudu smo u dva navrata bili dosta ravnopravni, rezultatski egal. Danas smo u prvom dijelu također bili ravnopravni, u drugom dijelu je došla do izražaja njihova kvaliteta“, odgovorio je Vukas.

Prema službenim podacima na stadionu je bilo preko 14.000 gledatelja. Atmosfera je bila solidna u odnosu na neke prethodne utakmice i derbije. Jeste li ponosni na tu činjenicu?

„Svakako. Na stadionu se skupio doista lijep broj gledatelja. Hvala im što su nas došli podržati, s njima je uvijek lakše. Pozivam ih da dođu i na sljedeće utakmice. Čeka nas finale Kupa“, poručio je Mamić.

Tko je prema vašem mišljenju bio igrač utakmice – Henriquez ili Ćorić?

„Teško je reći, obojica su odigrali stvarno odlično, briljantno, cijela momčad je bila na visokoj razini. Odigrao je i Pjaca fantastičnu utakmicu... Kažem, stvarno je teško reći tko je bio najbolji, najvažnije je da smo izgledali dobro kao momčad.“

Je li ovo najbolja partija Ante Ćorića u karijeri?

„Mislim da jest. Ako ste primijetili, on neprekidno raste u posljednjih nekoliko utakmica. Dobio je na čvrstoći, snazi, trci, a talent nikada i nije bio upitan. Neka samo tako nastavi, bit će za nas jako važan igrač“, zaključio je Mamić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider