Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splićani se dugo mučili

Maloku režirao preokret Hajduka, petarda Rijeke u Sloveniji

Nogometaši Hajduka u pobjedničkom su ritmu, doduše teže od očekivanog, završili austrijski dio priprema za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I treću pobjedu u trećoj prijateljskoj utakmici na pripremama za novu sezonu upisao je Hajduk. Nakon trijumfa protiv Domžala (3:1) i Rieda (1:0), slavili su s 2:1 protiv austrijskog trećeligaša Vorwärts Steyra na njihovom terenu u Steyru, pred oko 3.000 gledatelja od kojih su velika većina bili navijači Hajduka.

Hajdukov trener Damir Burić odlučio je u ovom susretu ispremiješati momčad i odmoriti neke od glavnih igrača (Kalinić, Balić, Vlašić...) pa su se u početnom sastavu Splićana našli: na golu Grbić, u obrani J. Bašić, Nižić, Bilji i Pejić, tandem zadnjih veznih činili su Sušić i Juranović, Mujan na desnom, Radčenko na lijevom krilu, Kiš na poziciji polušpice te Maglica kao najistureniji.

Na poluvremenu je u svlačionici ostalo šest igrača (Grbić, Pejić, Sušić, Juranović, Mujan, Maglica) koje su zamijenili Stipica, Tudor, T. Bašić, Roguljić, Bencun i Mastelić, da bi priliku u posljednjih pola sata dobili Franić i Maloku (umjesto Biljija i Kiša).

Dvije asistencije Malokua u 10 minuta

Nakon što su Austrijanci poveli u šestoj minuti preko Efendioglua, pokušavali su svim silama igrači Hajduka zabiti pogodak kojim bi inicirali priželjkivani preokret, ali nisu uspijevali sve do 65. minute jer ih je nizom bravuroznih intervencija izludio domaći vratar Reinhard Großalber.

Strijelac za izjednačenje bio je Marko Bencun na asistenciju Elvira Malokua, koji je bio dodavač i za pogodak Ante Roguljića u 69. minuti. Tako je Maloku u samo 10 minuta od svog ulaska u igru umjesto Kiša dvama asistencijama bio glavni akter preokreta Bijelih.

Hajduk se nakon ove utakmice okreće prvom pretkolu Europa lige gdje u četvrtak gostuje kod viceprvaka Estonije Sillamäe Kaleva. 

Rijeci se otvorilo u nastavku

U akciji je ove subote bio još jedan hrvatski predstavnik u kvalifikacijama Europa lige - Rijeka je s 5:0 svladala Rudar Velenje u Kranjskoj Gori.

Slovenski prvoligaš izdržao je prvo poluvrijeme bez primljenog pogotka, ali onda se otvorilo. Tomasov je u 52. minuti zabio za vodstvo Riječana, a do kraja susreta još je dva gola postigao Balaj te po jednog Ajayi i Hristov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider