Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže ono što su dosad odbijali

Malo hoće, malo neće: Dinamo sad traži suce iz liga petice

U Dinamu su ponovo jednu press konferenciju posvetili – sucima. Nakon što je Zoran Mamić dao naslutiti kako ih je takva ideja prošla, danas je pred novinare izašao direktor kluba Damir Vrbanović i ponovo iznio ideju koju je sam odbacio do prije nekoliko godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo ipak traži strane suce za utakmice s Hajdukom. To je danas poručio javnosti Damir Vrbanović, direktor maksimirskog kluba koji je prije nekoliko godina s gnušanjem odbacivao takve zahtjeve koje je tada imao Hajduk. Danas Vrbanović drukčije zbori:

'Tenzije su sve veće, prisutni su pritisci i utakmica odigrana u Splitu dala nam je za pravo da uputimo taj zahtjev. HNS do danas u tom smislu nije poduzeo niti jednu aktivnost', rekao je Vrbanović.

Tema suđenja godinama se povlači po hrvatskim nogometnim forumima, a sada je posebno aktualna jer su pred nama dvije utakmice visokog rizika. Većina utakmica odigranih u Splitu bila je na rubu regularnosti..

>> VIDEO: Hajduk i Dinamo uskoro će se 'potući' oko afričkog talenta

>> VIDEO: Dinamo više ne traži strane suce

On kaže kako ne misle da su naši suci loši, već da je pritisak za njih prevelik da bi sudili korektno. 'Povijest naših utakmica, nažalost, nije blistava kada su u pitanju repovi koji ostaju. Osnovano sumnjamo da niti jedan naš sudac neće moći bez pritiska odraditi svoj posao i ovim smo im zahtjevom pokušali skinuti taj teret. Strane suce zanima samo primjena pravila nogometne igre.'

HNS je, kaže direktor Modrih, poslao odgovor kako se IO još nije sastao. To bi se trebalo dogoditi u sljedećih nekoliko dana. Dinamo inzistira na stranim sucima i to po mogućnosti iz Lige petice.

'Tema suđenja godinama se povlači po hrvatskim nogometnim forumima, a sada je posebno aktualna jer su pred nama dvije utakmice visokog rizika. Većina utakmica odigranih u Splitu bila je na rubu regularnosti, a zbog raznoraznih prekida većina ih je bila neregularna.'

No zašto Vrbanović ovako nije zborio kada su drugi tražili ono što danas traži Dinamo. Godinama je Hajduk tražio istu stvar, a sada šute. Licemjerja postoji s obje strane.

'Njihov stav oko stranih sudaca je poznat, no ne vidim zašto bi Hajduk bio protiv ukoliko se odluka donese?', pita se Vrbanović.

Zanimljiv stav ima za druge utakmice u kojima ti siti suci nisu potrebni. 'Bez ikakve uvrede ijednom klubu, u drugim utakmicama nema takvih tenzija kao kada igraju Dinamo i Hajduk', smatra čelnik Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider