Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sj. Koreja? Ma ne...

Nevjerojatno: Policija traži zatvor za navijače koji nisu sjedili na svojoj stolici!

Nevjerojatna vijest dolazi s portala Izagola.hr kojem su navijači pokazali šokantne zahtjeve policije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjećate se događaja s prošlosezonskog finala Kupa? Velik broj Bad Blue Boysa tada je priveden nakon špalira policije i zaštitara koji su okružili navijače koji se protive politici trenutne uprave Dinama.

Gotovo svi mediji tih su dana izvještavali o torturi nad navijačima na istočnoj tribini Maksimira. No, sve je kulminiralo na toj utakmici finala Kupa kada su ljudi privođeni, jer, pazite dobro, nisu sjedili na stolicama za koju su imali ulaznicu.

Podsjetimo, navijači su na blagajni dobivali ulaznice za razne sektore na istočnoj tribini, iako su precizno tražili sektore 3 i 4 na kojima su se okupljali BBB-i. Jedan je kolega novinar dobio odgovor kako za te sektore više nema ulaznica, a onda se na tribini uvjerio kako je taj dio poluprazan. Navijači su se ipak okupili na tim sektorima, a kad su htjeli izaći s tribine policija ih je usmjerila samo na jedan izlaz, broj 4.

Zatvor jer nemaš ulaznicu za sektor na kojem si sjedio

I onda se dogodilo ono čega vjerojatno nema ni i u Sjevernoj Koreji. Privedeni su svi koji su izlazili, a nisu imali ulaznicu (makar su je imali kad su ušli i provjeravani su nekoliko puta) ili nisu imali ulaznicu za sektor 4.

Da stvar bude apsurdnija, za neke se navijače traži ZATVORSKA KAZNA za taj 'zločin'. Dakle, ako niste na izlasku sa stadiona imali ulaznicu za taj sektor možete završiti u zatvoru. Zvuči kao loš vic, a za neke noćna mora. Problem je što se u cijeloj Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu, to pravilo primjenjivalo samo na tribini na kojoj su se donedavno skupljali BBB-i.

Jedno je kultura sjedenja (ili stajanja) na stolici za koju si kupio kartu, a koja u Hrvatskoj još nije zaživjela kao na zapadu, no zvuči suludo da se zbog toga može dobiti zatvorska kazna. A upravo to piše na dokumentima koje su priložili neki navijači…

Za njih se traži kazna zatvora i zabrana za sve utakmice Dinama i reprezentacije u trajanju od jedne godine uz obavezno javljanje u policijsku postaju. Prekršaj je, kako piše u dokumentu, ''zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje nije posjedovao ulaznicu ili odgovarajuću ispravu izdanu od strane organizatora.''

Tragikomično…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider