Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrijeme za promjene

Lani hit, a sad se jedva spasili: Bundesligaš smijenio trenera

U ovoj su sezoni, i to vrlo dobro, igrali u Europa ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački nogometni prvoligaš Mainz dva je dana nakon završetka sezone otpustio trenera Martina Schmidta (50) iako je osigurao ostanak u Bundesligi.

Mainz je prvenstvo okončao na 15. mjestu i prvoligaški status sačuvao bez dodatnih kvalifikacija zahvaljujući boljoj razlici pogodaka od 16. Wolfsburga.

No, niz loših rezultata u završnici, šest poraza u posljednjih deset kola naveo je čelnike kluba da raskinu suradnju sa Schmidtom i prije isteka ugovora.

Švicarski je stručnjak preuzeo Mainz u veljači 2015. godine, a ugovor s klubom je imao do ljeta 2018.

U sezoni 2015./2016. doveo je Mainz do senzacionalnog šestog mjesta u Bundesligi i plasmana u Europa ligu gdje su ove sezone završili na trećem mjestu u skupini C, iza Saint-Etiennea i Anderlechta.

Što se tiče aktualnog kadra momčadi Mainza, kapetan je Niko Bungert, 31-godišnji stoper, a pratila ih je kronična neefikasnost. Gotovo nevjerojatan je podatak da nitko u cijeloj ekipi nije postigao više od pet pogodaka u prvenstvu. Južnoamerički napadači, Kolumbijac Jhon Cordoba i Argentinac Pablo De Blasis te njemački branič Stefan Bell zabili su po pet golova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider