Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
večerašnja drama

Mađari ne mogu vjerovati, Španjolci u Ukrajini s drugom postavom

Uoči večerašnjih utakmica kvalifikacija najzanimljivije će biti u Kijevu gdje igraju Ukrajina i Španjolska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skupini C dosta toga nije riješeno. Posljednje kolo donosi zanimljive okršaje u Kijevu i Luksemburgu. Španjolska je već osigurala Euro kao prva u skupini, no iza su Slovačka i Ukrajina s po 19 bodova. Slovačka ima bolji međusobni omjer i puno lakšeg protivnika. Moraju svladati Luksemburg ili odigrati remi ako Ukrajinci ne pobijede Španjolsku.

A Vicente del Bosque na Olimpijski stadion u Kijevu izvodi drugu postavu Furije. Zato se Ukrajinci nadaju kako će njihova najjača postava stići do velike pobjede koja bi im donijela izravan plasman na Europsko prvenstvo. Čak ne moraju ni biti drugi u skupini nego mogu u tom slučaju ići kao najbolji treći.

A u najave iz španjolskog tabora ne mogu vjerovati Mađari. Jer, u slučaju da Ukrajinci ne pobijede oni idu u Francusku kao najbolji treći. Sada je ta opcija itekako upitna kad znamo da protiv nabrijanih Ukrajinaca u sastavu Španjolske neće biti najvećih zvijezda. Postoji i mala šansa za Tursku da bude najbolja treća, ali tu bi se trebalo poklopiti nekoliko rezultata (njihova pobjeda protiv Islanda, pobjeda Kazahstana u Latviji i pobjeda ili remi Španjolske).

Casillas, Pique, Jordi Alba, Juanfran, Busquets, Cazorla, Pedro i Fabregas najavljeni su na klupi, dok bi u prvi sastav Furije trebali upasti Mario Gaspar, Nacho, Etxeita, San Jose, Nolito… Da u momčadi ne fali najvećih zvijezda brinut će se De Gea, Thiago, Isco i Mata.

Više nego Španjolci, za ovu će kombiniranu momčad navijati cijela Mađarska. I treće kvalifikacije za veliko natjecanje zaredom, naši su sjeverni susjedi završili kao treći u grupi. Ukoliko ne odu kao najbolji treći, dodatne bi im kvalifikacije mogle donijeti neku jaku reprezentaciju i san o Euru mogao bi biti uništen. Po tko zna koji put...

Na Svjetskim prvenstvima bili su čak devet puta, a dva puta izgubili u samom finalu. Njemački preokret s 0:2 na 3:2 na SP-u u Švicarskoj 1954. danas pamtimo kao 'čudo u Bernu'. Na Europskim prvenstvima Mađari su bili dva puta, posljednji put daleke1972. godine, a na plasman na neko veliko natjecanje čekaju još od Meksika 1986. godine.

20.45 Ukrajina – Španjolska
20.45 Luksemburg – Slovačka
20.45 Bjelorusija - Makedonija

Skupina C:

1 Španjolska             9 8 0 1 22 3 24
2 Slovačka                 9 6 1 2 13 6 19
3 Ukrajina                  9 6 1 2 14 3 19
4 Bjelorusija              9 3 1 5 8 14 10
5 Luksemburg           9 1 1 7 4 23 4
6 Makedonija             9 1 0 8 6 18 3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider