Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Od potpunog anonimca do...

Poljski stroj za golove: "Novi Lewandowski" je hit, želi ga "pola" Premierlige

Prije samo nekoliko mjeseci je bio potpuni anonimac, a sada bi 25-godišnjeg napadača u svojim redovima rado vidjeli mnogi klubovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije samo nekoliko mjeseci je bio potpuni anonimac, a sada bi ga u svojim redovima rado vidjeli mnogi klubovi. Lukasz Teodorczyk je 25-godišnji napadač Anderlechta na posudbi iz Dynamo Kijeva koji je ove sezone već zabio 14 pogodaka u svim natjecanjima.

U kijevskom Dynamu je u dvije godine dobio samo 24 utakmice. Iako ih je prilično dobro iskoristio i postigao 10 golova, prvak Ukrajine ga je poslao na posudbu u Belgiju. Tamo je, kao i mnogi prije njega, dočekao pravu priliku i pokazao koliko može.

 U prvenstvu je s devet golova prvi strijelac zajedno s Idrissom Saadijem, a dobra forma nije prošla nezapaženo. Zainteresirani su Milan, Bayer Leverkusen i Borussia Dortmund, koja već ima dugu povijest dovođenja poljskih igrača.

Robert Lewandowski je također bio relativno nepoznat igrač prije dolaska u Borussiju, a danas je globalna nogometna zvijezda i jedan od najboljih svjetskih napadača. Ako i Teodorczyk postane vrhunski napadač, Poljska bi mogla stvoriti jedan od najubojitijih napada Europe s njim, Lewandowskim i Arkadiuszom Milikom.

Englezi pripremaju milijune za Teodorczyka

Velik interes za Teodorczykom vlada i na otoku. Za njegove usluge su zainteresirani Everton, Sunderland, West Ham, Stoke City i drugoligaš Aston Villa, a potencijalna odšteta se procjenjuje na 15 milijuna eura.

Ako se ovakva forma nastavi vrlo je izvjesno da će Teodorczyk promijeniti klub, a pitanje je tko će na kraju zaraditi od transfera. I dalje se radi o igraču kijevskog Dynama iako Anderlecht ima opciju o otkupu ugovora, koju bi sigurno rado iskoristio. Teodorczyk je u Dynamo došao iz Lech Poznana u transferu koji se procjenjuje na četiri milijuna eura.

Ukrajinski prvak će sigurno htjeti vratiti uloženo, a javio se i njegov prvi klub Wkra. Oni planiraju tužiti Dynamo zato što prilikom transfera nije podmirio svoje obaveze prema njima. Prema pravilima FIFA-e, klubu pripada 2.5 posto iznosa transfera. U pitanju je 100 tisuća eura koliko iznosi proračun kluba za dvije godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider