Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbilja lijepo priznanje

Modrić dobitnik nagrade kakvu još nisu osvojili ni Messi ni Ronaldo!

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije primio je još jedno lijepo priznanje.

Galerija Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP)

Luka Modrić dobitnik je ovogodišnje nagrade Golden Foot, u Monte Carlu je primio novi individualni trofej.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje nogometašima starijima od 28 godina, a kriteriji su: indvidualni uspjesi, momčadski uspjesi, iznimna osobnost i karizma.

Žiri sastavljen od novinara diljem svijeta predložio je kandidate te se glasalo u internetskoj anketi.

"Vraćam se na svoju najbolju razinu"

Posebnost ove nagrade leži u tome što pobjednik ima čast ostaviti otisak svog stopala na Promenadi šampiona u Monte Carlu, a također je jedinstvena i po tome što svaki nogometaš može biti laureat samo jednom.

"Čast mi je primiti ovu nagradu. Vraćam se na svoju najbolju razinu kao što sam pokazao u prošloj utakmici. Do kraja godine još je sedam vrlo važnih utakmica i nastavit ćemo dobro igrati", izjavio je Modrić nakon što je primio nagradu.

Hrpa trofeja i momčadskih i individualnih

Kapetan Vatrenih i veznjak Real Madrida prošle je godine osvojio četiri velika priznanja, a niz je nastavio i ove godine još jednom velikom nagradom.

Lani je dobio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji, proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA) te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA), a kao kruna svega stigla je i Zlatna lopta, koju dodjeljuje ugledni francuski magazin France Football

Modrić je tijekom karijere osvojio 21 klupski trofej te srebro u dresu hrvatske reprezentacije na posljednjem svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

S Real Madridom osvojio je četiri Lige prvaka, četiri svjetska klupska prvenstva i jedno španjolsko prvenstvo, dok je s Dinamom tri puta bio hrvatski prvak.

Modrić je u Monte Carlo doputovao privatnim zrakoplovom i odmah se vraća u Hrvatsku. U Opatiji će se priključiti suigračima iz reprezentacije i nastaviti s pripremama za odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo - sudar između Hrvatske i Slovačke koji se u subotu igra na Rujevici s početkom u 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider