Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poraz Reala

Luka Modrić ponovno na travnjaku: Tri mjeseca agonije su iza njega

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je u subotu u Melbourneu prvih 45 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Rome, u kojoj je Real Madrid poražen sa 6-7 na jedanaesterace, nakon što je u 90 minuta dvoboja nije bilo pogodaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Luku Modrića to je bila prva službena utakmica nakon tromjesečnog izbivanja s terena zbog ozljede koljena. Modrić je ozlijedio desno koljeno 18. travnja u prvenstvenoj utakmici protiv Malage. U utorak je prvi put trenirao punim intenzitetom s ostalim suigračima na pripremama u Melbourneu, a u subotu odigrao i prve minute.

Novi trener madridske momčadi Rafael Benitez počeo je utakmicu u formaciji 4-2-3-1 u kojoj su Modrić i Illaramendi imali ispred sebe Garetha Balea, Jesea i Martina Odegaarda te isturenog Cristiana Ronalda. Modrić, koji je igrao više na lijevoj strani sredine terena, u 3. minuti je dodao loptu u noge protivničkom igraču nakon čega je Roma iz kontre mogla povesti, no branič Raphael Varane na vrijeme je izbio loptu u korner. Roma je minutu kasnije pogodila i prečku, a onda je i branič Marcelo izbio loptu s crte.

U 32. minuti je Modrić s dva driblinga krenuo u dobru akciju u kaznenom prostoru talijanske momčadi, no onda je izgubio loptu nakon što se ondje našlo osam obrambenih igrača. Roma je dominirala u prvom poluvremenu, a u drugom dijelu na teren su izašle nove postave obiju momčadi. Real je nastavio igrati u istoj formaciji, a Modrićevo mjesto zauzeo je španjolski reprezentativac Isco uz kojega je igrao Brazilac Lucas Silva.

Real Madrid se nastavlja pripremati u Australiji, a za šest dana u Melbourneu igra protiv Manchester Cityja. Subotnja utakmica bila je prva koju je Real Madrid odigrao u Melbourneu čime je taj grad došao na listu 229 gradova u kojima je igrao deseterostruki prvak Europe. Od hrvatskih gradova na toj se listi nalaze Zagreb, Split i Rijeka. U Zagrebu je igrao jednu službenu i jednu prijateljsku utakmicu, u Rijeci jednu službenu, a u Splitu jednu prijateljsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider