Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Doktorski par' u vezi

Barca žarko želi dva igrača Reala i ima plan kako ih dovesti: Iniestin partner iz snova!

Barcelona je, među ostalim, navodno zainteresirana i za nogometaše najvećeg rivala Real Madrida.

Barcelona je ipak je uspješno zaključila sezonu. Upisana je nova dvostruka kruna, drugu sezonu zaredom Barca je pospremila u trofejne vitrine prvenstvo i Kup kralja. To znači da će Luis Enrique nastaviti kormilariti katalonskim brodom.

U jednom trenutku opasno je visio. Nakon što je Atletico izbacio Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka pa je potom bodovno dostigao na ljestvici, Enriqueova stolica opasno se zatresla. Barca je u finišu sezone prosula 12 bodovna prednosti ispred Reala, no Messi i društvo na kraju su se ipak iščupali iz gliba i spasili Enriquea.

Sezona tek što je završila za Barcelonu a Enrique se već bacio na rješavanje kadrovske križaljke za sljedeću sezonu. Katalonci su već odavno započeli s pripremama za ljetni prijelazni rok, no ono pravo tek dolazi.
Očekuje se da će se Enrique u sljedećih nekoliko dana sastati s Robertom Fernandezom, članom tehničke komisije Barcelone. U tišini će te detaljno raščlaniti listu potencijalnih pojačanja i mogućih odlazaka.

Barcelona je, među ostalim, navodno zainteresirana i za nogometaše najvećeg rivala Real Madrida. Katalonski mediji pišu kako bi Enrique najradije vidio u svojoj momčadi dvojicu igrača „kraljevskog kluba“ – Luku Modrića i Rafaela Varanea.

Enrique navodno smatra kako bi se hrvatski i francuski reprezentativac idealno uklopili u momčad Barcelone. Obojica su tehnički dotjerani, jasno, svaki prema svojoj poziciji, imaju „brzu loptu“ i odličan pregled igre, posebice Modrić, koji je niskog težišta, okretan i eksplozivan, dakle, po profilu sličan većini igrača Barcelone, dok je Varane prilično visok, elegantan i fizički dojmljiv stoper, baš kakav je potreban Barceloni.

Katalonci su zaključili kako nisu pogodili s Ardom Turanom, koji se presporo prilagođava igri Barcelone, te stoga traže igrača koji će biti kompatibilniji. Enrique navodno smatra kako bi Modrić bio idealan partner sunarodnjaku Ivanu Rakitiću i posebice Andresu Iniesti, koji je u sinoćnjem finalu Kupa kralja odigrao veliku utakmicu i pokazao da još nije za staro željezo. Nije teško zamisliti da bi se Iniesta i Modrić sjajno nadopunjavali. Bio bi to "doktorski par" veznjaka.

Druga dvojica Realovih igrača koje bi Enrique navodno rado vidio u svojoj momčadi su Toni Kroos i Isco. Zanimljivo je da bi iz napadačke formacije „kraljeva“ najradije uzeo Lucasa Vazqueza. Možda je to i logično jer teško je i zamisliti da bi Ronaldo, Bale ili Benzema pristali biti zamjene Messiju, Suarezu i Neymaru.

Kako god, Enrique ima lijepe želje, no izgledaju prilično utopijski, bez obzira što su Katalonci spremni iskrcati silne milijune. Postoji li ikakva šansa da Barca dovede barem nekog od nabrojanih igrača? Spekulira se da se na Camp Nouu nadaju kako će u Realu doći do tektonskih poremećaju u slučaju da „kraljevi“ izgube finale Lige prvaka. Katalonci su ufaju u "rojiblancose".

Ako Atletico sruši Real, ne treba sumnjati da će doći do velike frke na Santiago Bernabeuu. Dvije sezone zaredom bez ijednog osvojenog trofeja značile bi strašnu oluju, koja bi lako mogla mnoge otpuhati, uključujući i predsjednika Florentina Pereza. U tom slučaju sve bi bilo moguće pa i transferi koji trenutačno izgledaju nerealnim. Barca je očito spremna, lovu je pripremila, sjedi i čeka rasplet.  
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider