Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
obožavaju ga

Kapetan Dinama i Crvene zvezde: 'Bio sam šokiran kad su mi rekli'

Luis Ibanez po prvi je puta predvodio Crvenu zvezdu kao kapetan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karijeru je započeo u Boci Juniors, a u Europi igrao za Dinamo i Crvenu zvezdu. Zanimljiv je put argentinskog lijevog beka Luisa Ibaneza koji se u hrvatskoj metropoli i oženio, naučio jezik i bilo je i onih koji su ga gurali u hrvatsku reprezentaciju.

Nakon sedam godina života u Zagrebu preselio je u mađarski Gyor, a ubrzo i u Beograd. U Crvenoj zvezdi je ubrzo postao poznat po spektakularnim golovima iz slobodnih udaraca, a navijači su ga odlično primili iako je dugo igrao za mrzak im zagrebački Dinamo. Nakon toga je počeo izvoditi penale čime je postao jedan od najboljih strijelaca lige.

Kruna dijela karijere u 'crveno-belima' dogodila se na prijateljskoj utakmici u Bijeljini kada je po prvi put nosio kapetansku traku.

''Bio sam šokiran kada su mi članovi stručnog stožera rekao da ću biti kapetan. Nisam mogao vjerovati, pravi šok. Ipak je ovo ogroman klub, ozbiljna tradicija. Ponosan sam, pogotovo što sam predvodio momke koji pišu povijest ovdašnjeg nogometa'', rekao je Ibanez za Mozzart Sport.

Ibanez se nametnuo kao jedan od vođa u Zvezdi.

''Dobio sam veliko priznanje, jedno od najvećih u karijeri, iako sam nosio traku u Dinamu... Ovdje se ne osjećam kao stranac. Poznajem jezik, brzo sam se navikao na klub'', rekao je Ibanez.

Posljednji nogometaš Dinama koji je prešao u Crvenu zvezdu bio je Robert Prosinečki prije 19 godina. Ibanez nije još na toj razini obožavanja navijača beogradskog kluba, ali i ovakav status je puno više nego što je i on sam očekivao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX