Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Solskjaer za povijest

Ludo popodne u Premierligi i preokret Liverpoola: 25 golova u šest utakmica!

Nevjerojatno je bilo subotnje poslijepodne u 23. kolu Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U šest poslijepodnevnih utakmica 23. kola Premierlige postignuto je čak 25 golova (VIDEO), a najluđe je bilo na susretima Wolverhampton - Leicester i Liverpool - Crystal Palace koji su završili pobjedama domaćina 4:3. Na susretu između Watforda i Burnleyja nije bilo golova.

Početak subotnjeg programa bio je spektakularan, Wolverhampton je nokautirao Leicester golom u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon što su Lisice u 87. minuti stigle do izjednačenja.

Što se tiče susreta koji su počinjali u 16:00, najviše pažnje privlačio je ogled između Liverpoola i Crystal Palacea jer se iščekivali mogu li Redsi opravdati ulogu favorita i pobjeći na sedam bodova prednosti drugoplasiranom Manchester Cityju koji u nedjelju gostuje od Huddersfielda.

Pogotkom Androsa Townsenda gosti iz Londona na poluvremenu su imali vodstvo na Anfieldu, ali trupe Jurgena Kloppa uraganski su otvorile nastavak. U 46. je izjednačio Mohamed Salah, a u 53. Roberto Firmino zabio za preokret. Međutim, neopreznost obrane Redsa nakon kornera u 65. minuti iskoristio je James Tomkins i glavom poravnao na 2:2.

No, sve dobro što su gosti napravili pokvario je vratar Julian Speroni u 75. minuti poklonivši Salahu gol za novo vodstvo. James Milner je s krila ubacio u kazneni prostor, a Speroni nespretno odbio loptu u vlastiti gol. Salah je samo potvrdio pogodak. U 89. minuti Liverpool je ostao s igračem manje nakon što je isključen Milner, no domaćin je i sa desetoricom zabio za potvrdu pobjede. Pogodak je u trećoj minuti nadoknade zabio Sadio Mane. U posljednjim sekundama susreta Max Meyer je smanjio na 4:3.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio zbog ozljede.

Pobjedu i to šestu u nizu, ostvario je Manchester United porazivši Brighton & Hove Albion sa 2:1. Paul Pogba (27-11m) i Marcus Rashford (42) zabili su za United, dok je pogodak za gost zabio Pascal Gross (72). Ole Gunnar Solskjaer je tako postao prvi menadžer u povijesti Crvenih vragova koji je dobio prvih šest utakmica u Premierligi.

Rezultati:

Wolverhampton - Leicester 4:3
Bournemouth - West Ham 2:0
Liverpool - Crystal Palace 4:3
Manchester United - Brighton & Hove Albion 2:1
Newcastle - Cardiff 3:0
Southampton - Everton 2:1
Watford - Burnley 0:0

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider