Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će na kraju slaviti?

Ludnica za Realom na kraju svijeta: 'Kraljevi' ruše rekorde, Barca i Bayern se smiju

Devet dana prije odlaska Realove ekspedicije u Australiju rasprodane su sve ulaznice za utakmice „kraljevskog kluba“.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je na kraju sezone podržao Carla Ancelottija i javno zatražio njegov ostanak na klupi Real Madrida, Cristianu Ronaldu nekoliko tjedana kasnije ispadaju bomboni iz usta na spomen imena Rafaela Beniteza, novog trenera Reala.

United postavio ultimatum Realu: Propadaju oba transfera?

Ljutiti Ramos želi u redove najvećeg Realovog 'krvnika', Perez traži sumanute novce

„Do sada nisam imao priliku raditi s njime, ali nema sumnje da je Benitez vrlo iskusan trener. Vidjet ćemo što će biti, ali želim raditi s Benitezom i podržavam ga“, kazao je Ronaldo u razgovoru za portugalski SNTV.

Nakon sezone u kojoj je Real ostao bez ijednog od tri najznačajnija trofeja, koja je pokupio njegov najveći rival Barcelona, kao prvi klub u povijesti koji je upisao drugu „tripleteu“, Ronaldo ističe da su pripreme za sljedeću sezonu od ogromnog značaja.

Ronaldo podržava Beniteza

„Vidjet ćemo hoćemo li u predstojećoj sezoni osvojiti najvažnije trofeje, ali jedva čekam započeti pripreme pod vodstvom Rafe Beniteza“, priznaje Ronaldo dodajući kako ne zna ništa o glasinama da Sergio Ramos napušta Santiago Bernabeu.

Nitko u Realu pa ni njegovi navijači ne mogu ni zamisliti još jednu sezonu bez glavnih trofeja. Prvenstvo i Liga prvaka su prioriteti. Ako Real ostane bez jednog od ova dva trofeja, bit će to debakl nad debaklima koji bi sigurno uzrokovao tektonske poremećaje na Bernabeuu. Predsjednička fotelja Florentina Pereza bila bi opasno ugrožena, vjerojatno bi morao ponuditi ostavku.

Stoga je jasno kola je odgovornost u rukama Rafe Beniteza i koliko su važne predstojeće pripreme i prijelazni rok u kojem Real mora sve napraviti kakao bi maksimalno pojačao momčad. Bez obzira na trenutačne probleme i neuspješnu sezonu, Real je još uvijek veliki mamac za ljubitelje nogometa gdje god se pojavi. Devet dana prije odlaska Realove ekspedicije u Australiju rasprodane su sve ulaznice za utakmice „kraljevskog kluba“, a cijene nisu bile male, dapače, prilično su „paprene“.

Ludnica za Realom u Australiji

Prve dvije prijateljske utakmice u Australiji igrat će protiv Rome i Manchester Cityja na Melbourne Cricket Groundu, stadionu koji prima stotinu tisuća gledatelja. Najskuplje ulaznice stoje 147 eura i sve su rasprodane. Bit će to rekordna posjeta i zarada Reala na jednoj prijateljskoj utakmici samo od ulaznica. Prošlog ljeta Real je skinuo rekord u posjeti i zaradi na svojim prijateljskim utakmicama igrajući s Manchester Unitedom u SAD-u.

Real je ovog ljeta odlučio popularizirati svoj brend turnejom po Australiji i Kini koja će mu donijeti značajna financijska sredstva, izravno i neizravno, u bližoj i daljoj budućnosti. Perezovi kritičari ističu da je to samo nastavak njegove politike potpune komercijalizacije najvećeg kluba na svijetu, gdje je najvažnija zarada, a dok je sve ostalo, pa i trofeji, u drugom planu. Tvrde kako su daleke interkontinentalne turneje proteklih godina dobrim dijelom uzročnik loših rezultata momčadi.

Realovci će prijeći 44.000 km u dva dana

Real će pripreme za novu sezonu odraditi na tri kontinenta i prijeći će 44.000 kilometara u samo 22 dana. Kritičari tvrde da nagomilani umor mora ostaviti traga na momčadi tijekom duge sezone. Tvrde da se momčad u takvim uvjetima ne može optimalno pripremiti te da stoga ne treba čuditi što Real često u drugom dijelu sezone fizički pada i ima problema s ozlijeđenim igračima.

Činjenica je i da ostalih najveći klubovi imaju slične marketinške turneje, ali neki ipak nemaju tako dugačko izbivanje iz domovine i ne prijeđu toliko kilometara. Bayern će, primjerice, ovog ljeta provesti osam dana u Kini, a ostatak priprema odradit će u Njemačkoj, među njima i Audi kup 4. i 5. kolovoza, na kojem će nastupiti i Real, Milan i Tottenham. Barcelona ide na turneju u SAD, a potom odlazi u Italiju gdje će odigrati jednu utakmicu s Fiorentinom i vraća se doma. Katalonci će također putovati daleko manje od Madriđana. Dok Real ruši rekorde u Australiji, u Barceloni i Muenchenu sve prate s osmjehom na licu. Realovo trčanje za novcem u posljednjih nekolika sezona nije se previše isplatilo kada su u pitanju osvojeni trofeji. Vidjet ćemo tko se smijati na kraju ove sezone?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider