Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri kluba unutar dva boda

Ludnica u susjedstvu: Uzbudljiva bitka za naslov prvaka, Hrvati prvi strijelci lige

Imali su dužu stanku nego HNL, ali zato su odmah krenuli s dvostrukim programom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije dva i pol mjeseca proteklog je vikenda nastavljeno nogometno prvenstvo u Sloveniji, a Sosedi ne žele gubiti vrijeme, pa su usred ovog tjedna odradili još jedno kolo.

U tih 180 minuta drugog dijela sezone poslužili su se tako da su tri najbolje momčadi trenutačno unutar dva boda.

Prvo su u subotu najvećem slovenskom derbiju Maribor i Olimpija odigrali 1:1, a isti dan Aluminij je poražen na gostovanju u Celju (2:0).

Zatim je došla utakmica koja je sve zakuhala - Olimpija je ovog utorka kod kuće poražena kod Triglava (0:2), a njezin kiks iskoristili su i Aluminij i Maribor, koji su joj se s pobjedama sasvim približili.

Jako gusto u vrhu

Olimpija je ostala na vrhu s 43 boda, Maribor ima 42, a trećeplasirani Aluminij 41 bod.

Iako daleko nisu niti četvrtoplasirano Celje (38) ni peta Mura (36), vodeći je trojac taj koji će odlučivati o novom prvaku. U idućem kolu Olimpija je gost Rudara u Velenju, Maribor je domaćin Tabor Sežani, a Aluminij gostuje kod AŠK Brava.

Uz to što je vrlo izjednačeno u vrhu, poseban ton Prvoj ligi Slovenije, iz naše perspektive, daje činjenica da su dva najbolja strijelca - Hrvati.

Vukušić prvi, Vizinger drugi strijelac

Ante Vukušić sa 17 je pogodaka najzaslužniji za to što Olimpija drži prvo mjesto. Sinjski dijamant nakon nekoliko godina traženja skrasio se u Ljubljani, gdje je nedavno dobio i novi ugovor, do ljeta 2022.

I dok Vukušića ne treba posebno predstavljati, jedan drugi Hrvat - Dario Vizinger - široj je javnosti nepoznat, ali također blista u elitnom rangu slovenskog nogometa.

Vizinger je Međimurac, rođen je u Čakovcu u lipnju 1998. i prije dvije godine stigao je u Celje iz Rijeke. Čak 14 golova i sedam asistencija njegov je ovosezonski prvenstveni učinak s kojim drži Celje na mjestu koje vodi u Europu.

Vukušić, Vizinger ili netko treći? Ne znamo tko će biti najbolji strijelac, ali nije sporno da Slovenci imaju izuzetno uzbudljivo nadmetanje za prvaka. S brojnim Hrvatima u važnim ulogama (tu još i Nikola Leko, Mihael Klepač i Andrija Živković u Aluminiju, Luka Bobičanec u Muri...).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider