Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordna posjeta

Ludnica u Australiji: Bale opet glavni, kako će Ronaldo to podnijeti?

Real Madrid izazvao je pravu nogometnu groznicu u Australiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Točno u podne po srednjeeuropskom vremenu na travnjak Melbourne Cricket Ground istrčat će momčadi Real Madrida i Manchester Cityja. Na tribinama će ih dočekati čak stotinu tisuća navijača.

VIDEO Prostački ispad Ronalda: Ljubomoran, uvrijeđen i spreman na odlazak!?

Tek drugi put u povijest na jednoj nogometnoj utakmici u Australiji okupit će se toliko gledatelja. Rekord drži utakmica Španjolske i Kameruna na Olimpijadi 2000. u Sydneyju koju je gledalo 104.098 gledatelja. Nogometni rekord Cricket Grounda, koji je izgrađen za Olimpijske igre u Melbourneu 1956., do sada je držala utakmica Melbourne Vitctoryja i Liverpoola, koja se igrala 2013., a okupilo se 95.446 gledatelja. Uzimajući u obzir sve sportove, rekord stadiona drži utakmica australskog nogomet između Collingwooda i Carltona. Godine 1970. gledalo ju je 121.696 gledatelja.

Utakmica Real Madrida i Manchester Cityja igra se u sklopu Audi Cupa i kako australski mediji pišu, bit će to „najskuplje postrojavanje“ nogometnih zvijezda u povijesti Australije. Nikada na ozemlju Australije nije igrana jača utakmica, u smislu vrijednosti obaju momčadi. Zvijezde Real Madrid prije svih izazvale su pravu nogometnu groznicu u Australiji. Real je magnet za gledatelje gdje god se pojavi.

Ulaznice rasprodane: 100.000 gledatelja

Ulaznice su rasprodane još prije nekoliko tjedana. Najjeftinija stoji 55, a najskuplja 180 eura. Bit će to najveći utržak u povijesti Reala i Cityja u jednoj prijateljskoj utakmici. Prvu utakmicu Reala s Romom na turneji po Australiji na istom stadionu gledalo je 80.000 ljudi, a ogled Rome i Cityja upola manje. Tu se najbolje vidi što znači Real, iako je City engleski klub, po čemu je logično zaključiti da ima puno veće spone s Australijom. No, Real je Real, najveći klub na svijetu.

Što se tiče najava oko sastava i sustava igre, Real bi trebao zaigrati u formaciji 4-2-3-1. Prvi put vodstvom novog trenera Rafe Beniteza na travnjak bi trebao istrčati famozni „BBC trio“ – Ronaldo, Benzema, Bale. Međutim, u ponešto drugačijem rasporedu nego u prijašnjim izdanjima. Benzema će biti u špicu napada, Ronaldo na lijevoj strani, dok će Bale kao protiv Rome opet ordinirati u sredini, iza leđa Benzeme, s većom slobodom kretanja od bilo kojeg igrača na terenu.

Bale opet glavni, kako će Ronaldo to podnijeti?

Vidjet ćemo kako će se ponašati Ronaldo i hoće li ljubomora opet proraditi kao što je to bilo na utakmici s Romom, kada se u jednoj situaciji izvikao na Velšanina jer se usudio pucati a ne njemu dodati loptu. Nakon prekjučerašnjeg treninga na kojem je Ronaldo slao trenera dovraga i vrištao „da to radi samo Portugalcima“, situacija u Realu je prilično napeta.

Čini se da je Benitez dobio instrukcije izravno od predsjednika Reala Florentina Pereza, tako spekuliraju španjolski mediji, pa je na jučerašnjoj press-konferenciji promijenio mišljenje i utvrdio da je Ronaldo najbolji igrač na svijetu. Podsjećamo da je prije četiri dana izjavio kako je to teško reći, odnosno da je dovoljno reći da je jedan od najboljih. Španjolski mediji nagađaju da je ta izjava razbjesnila Ronalda, koji je navikao da mu u klubu svi povlađuju i ugađaju, te da je to bio povod za izljeve bijesa na treningu, uz očiglednu Benitezovu namjeru da koncipira igru Reala oko Bale, što se naravno nikako ne sviđa Portugalcu. Benitez se očito povukao. Za sada. Vrijeme će pokazati hoće li nastaviti „jesti iz ruke“ Ronaldu kao i njegov prethodnik ili će zauzeti čvršći gard, kako je i počeo pa ipak „reternirao“.

Uglavnom, danas bi moglo biti vrlo zanimljivo na Melbourne Cricket Groundu.

Postave:

 

Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco, Cristiano, Bale i Benzema.

 

Manchester City: Hart; Sagna, Denayer, Humphreys, Kolarov; Toure, Fernando; Delph, Nasri, Silva i Sterling.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider