Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika nadmoć

Ludnica na stadionu i u gradu: Toronto prvi put prvak Amerike

U finalnoj utakmici zapravo su potvrdili premoć iz osnovnog dijela natjecanja.

Slavlje igrača Toronta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Toronta po prvi put u svojoj povijesti osvojili su naslov pobjednika sjevernoameričke profesionalne nogometne lige (MLS) nakon što su u noći sa subote na nedjelju u finalnoj utakmici doigravanja svladali Seattle Sounderse sa 2:0 (0:0).

Toronto je bio bolja momčad u dvoboju odigranom pred 30.584 gledatelja na stadionu BMO Field u Torontu.

Oba pogotka domaća je momčad postigla u drugom poluvremenu i tako okrunila svoju nadmoć koju će dočarati i konačna statistika upućenih udaraca na vrata - Toronto ih je imao 22, a Seattle samo sedam.

Toronto je u vodstvo doveo Jozy Altidore pogotkom u 67. minuti na dodavanje Talijana Sebastiana Giovinca. Konačnih 2:0 za trijumf kanadske momčadi postavio je Španjolac Victor Vazquez u četvrtoj minuti sučevog dodatka.

Toronto je osvajanjem naslova potvrdio status najbolje momčadi u osnovnom dijelu lige, u kojem je kanadska momčad osvojila 69 bodova u 34 utakmice i imala 12 bodova više od najbližih pratitelja u Istočnoj konferenciji New York Cityja te čak 16 bodova više od dvije najbolje momčadi Zapadne konferencije, Portlanda i Seattlea.

Nakon utakmice upriličena je dodjela trofeja, a veliko slavlje se sa stadiona BMO Field preselilo na ulice Toronta gdje su deseci tisuća navijača slavili povijesni naslov prvaka. Dobro raspoloženje upotpunila je i pobjeda hokejaša Toronto Maple Leafsa na gostovanju kod Pittsburgh Penguinsa, a još ako večeras košarkaši Toronto Raptorsa u gostima svladaju Sacramento Kingse, bit će to svojevrsni hat-trick zaokruženje ove velike nedjelje za Toronto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider