Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaragoza šokirana

Ludilo na Atlantiku: Otoci kraj Afrike opet imaju španjolskog prvoligaša, a znate tko im je kapetan?

Las Palmas je treći i posljednji putnik u najviši rang španjolskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Betisu iz Seville i Sportingu iz Gijona u prvoj će se ligi sljedeće godine pridružiti Las Palmas. Klub iz istoimenog grada na Kanarima pobijedio je Real Zaragozu s 2:0 u uzvratnoj utakmici kvalifikacija i tako nadoknadio 3:1 rezultat iz prvog dvoboja.

Prvi je pogodak postigao Roque Mesa u 33. minuti, a onda je u 85. minuti u trans domaće navijače bacio Sergio Araujo i pritom rasplakao brojne navijače koji su iz Zaragoze potegnuli na dalek put uvjereni u prolaz nakon 3:1.

Prošle godine nogometaši Las Palmasa također su igrali posljednju utakmicu za Primeru, ali nisu uspjeli.

Legendarni Valeron s 40 godina vratio matični klub u Primeru

Inače, s Las Palmasom se u prvu ligu vraća i legendarni Juan Carlos Valerón, 40-godišnjak s Kanara koji je pomogao svom matičnom klubu u ovom velikom uspjehu. Nakon 13 godina provedenih u Deportivu iz La Corune, prije dvije godine se vratio kući i četiri dana nakon 40. rođendana kao kapetan izborio Primeru. Svaka čast!

Nakon 13 sezona u većinom drugoj ligi, Las Palmas se vraća među elitu gdje je boravio u 60-im, 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. Las Palmas je klub iz najvećeg grada na Kanarima, španjolskom otočju koje se nalazi u Atlantskom oceanu, 100 km udaljenom od zapadne obale Afrike. Drugi poznati klub s Kanara, Tenerife svoj je vrhunac imao u 90-ima kada je također igrao u Primeri.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider