Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
doslovno pomračenje

VIDEO Kada ti amateri zabiju gol u gostima: Norvežani zapalili internet!

Amaterska reprezentacija San Marina postigla je sinoć prvi pogodak u gostima nakon čak 15 godina čekanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada su u utorak navečer na travnjak u Oslu istrčale reprezentacije Norveške i San Marina u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nitko nije niti slutio da će se idući dan ponajviše govoriti o tom susretu. Nije se dogodila senzacija, Norveška je uvjerljivim rezultatom u konačnici slavila, međutim San Marino je postigao pogodak u gostima nakon 15 godina što je izazvalo brojne reakcije putem društvenih mreža.

Navijači San Marina bili su izvan sebe. Kada je susret završen rezultatom 4:1 bili su svejedno zadovoljni te su ponosno konstatirali da su tu večer postigli više pogodaka od Engleske i Škotske zajedno! Podsjetimo, Englezi su igrali 0:0 u Sloveniji, a Škoti su teško poraženi u Slovačkoj (3:0). Kada su dočekali jutro i vidjeli da Argentina kod kuće nije postigla pogodak protiv Paragvaja (0:1) bili su još ponosniji.

No možda je još duhovitija bila reakcija norveških televizijskih voditelja koji su pratili utakmicu. U trenutku kada su nogometaši San Marina postigli pogodak nastao je šok! Sva četvorica voditelja primila su se za glavu, počela urlati, a jedan je čak izašao izvan kadra da ga se ne vidi.

Svega nekoliko sekundi nakon što su svi zaurlali i primili se za glave nestalo je nakratko i svjetla u studiju! Bilo je to potpuno pomračenje za norveški nogomet koji je na jedvite jade protiv amatera iz San Marina upisao prva tri boda u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2018.

San Marino natječe se u kvalifikacijama za europska i svjetska prvenstva od 1990. godine i još niti jednom nije uspio slaviti. Na prvi pogodak čekali su dvije godine, a na prvi bod čak tri! Idući bod u sklopu nekih kvalifikacija uzeli su tek 2001. godine kada su odigrali 1:1 kod Latvije. Bio je to ujedno i posljednji pogodak prije sinoćnjeg koji je San Marino postigao u gostima!

Povijesna pobjeda stigla je 28. travnja 2004. godine kada je pobijeđen Lihtenštajn, no tu je bila riječ o prijateljskom ogledu.

"Vjerojatno ćemo čekati još 15 godina za novi gol u gostima. Budimo sretni što smo živjeli kada se dogodio ovaj čarobni trenutak", konstatirano je na navodnom Twitter profilu saveza San Marina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider