Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I uz sve to: 5 golova

Luda borba za Ligu prvaka: Dva Hrvata, dva crvena i dva promašena penala

Prva dva će izravno u Ligu prvaka, a trećeplasirani u kvalifikacije, u dio ždrijeba za neprvake.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rusija će, zahvaljujući tome što se na UEFA-inoj ljestvici nacionalnih koeficijenata nalazi na šestom mjestu, u idućoj sezoni imati dva kluba izravno u Ligi prvaka plus još jednog u kvalifikacijama.

Sukladno tome, u njihovom prvenstvu vlada velika borba za europske pozicije, a ovog ponedjeljka odigrane su dvije utakmice od velike važnosti.

U prvoj je Rostov s 3:2 pobijedio CSKA Moskvu u čijem su sastavu od prve minute nastupila dvojica hrvatskih nogometaša: Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović.

CSKA se udaljio od izravnog plasmana u Ligu prvaka

Bio je to ludi dvoboj u kojem se prašilo na sve strane. Prvo je Ilzat Ahmetov u 20. minuti dobio skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton, ali Roman Eremenko je nije realizirao najstrožu kaznu, gostujući vratar Igor Akinfeev je obranio njegov udarac. U 25. je CSKA stigao u vodstvo preko Arnora Sigurdssona, da bi se Eremenko iskupio za promašeni penal i šest minuta kasnije izjednačio.

U nastavku se dvoboj dodatno rasplamsao, već u 51. minuti novi crveni karton za CSKA, ovaj put je isključen Vadim Karpov. Domaćini su vrlo brzo naplatili dva igrača više i u 53. poveli, strijelac je bio Ivelin Popov. Preko Pavela Mamaeva Rostov stiže do dva razlike, u završnici se malo zakompliciralo nakon što je autogol postigao Maksim Osipenko, ali domaćini su sačuvali pobjedu i uzeli tri vrijedna boda u borbi za Ligu prvaka.

Drugo mjesto, koje će izravno voditi u Ligu prvaka, prigrabio je Krasnodar gostujućom pobjedom kod Spartaka u Moskvi. Završilo je 0:1, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je Ari iz jedanaesterca u 71. minuti.

Prvi na ljestvici je Zenit koji figurira kao glavni kandidat za naslov prvaka, slijede Krasnodar, Rostov, Lokomotiv Moskva i CSKA Moskva.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider