Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordna sezona, ali...

Hvala i doviđenja: Spalletti je bivši, a razlog je - Totti

Giallorossi će u novu sezonu krenuti bez ćelavca koji je ove sezone svojim odlukama iziritirao broje fanove Rome i nogometa općenito.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luciano Spalletti više nije trener Rome! Iz talijanskih, ali i engleskih medija (BBC) dolaze različita tumačenja modaliteta razlaza između rimskog kluba i 58-godišnjeg trenera.

Dok jedni javljaju kako ga je Roma smijenila, a drugi tvrde da je sam podnio ostavku, na službenoj stranici kluba oglasili su se kratkom izjavom.

"Pod Spallettijevim vodstvom ove sezone momčad je osvojila više bodova i postigla više pogodaka nego ikada prije. Ovo je klub koji stalno raste i nastavit će rasti imenovanjem novoga trenera koji će dijeliti naše vrijednosti i filozofiju", poručio je predsjednik kluba James Pallotta.

Kako god da je bilo, Roma je ostala bez trenera dva dana nakon što je u uzbudljivoj završnici slomila Genou za potvrdu drugog mjesta i izravnog plasmana u Ligu prvaka iduće sezone.

Spalletti je iz ove Rome izvukao maksimum jer je Juventus i dalje nedodirljiv u talijanskom nogometu, ali nakon 16 mjeseci provedenih u klubu odlazi.

Ove je sezone pod njegovim vodstvom momčad osvojila 87 bodova i postigla 90 pogodaka u prvenstvu, ali "pao" je na - Francescu Tottiju. Ikonu Rome nije tretirao na način na koji je ovaj to zaslužio zbog čega je izgubio podršku navijača koji su ga redovito "pozdravljali" zvižducima. Nerijetko je Spalletti znao ostaviti Tottija na klupi i ne pružiti mu niti nekoliko minuta da zaigra što je izazvalo najžešće reakcije nakon gostovanja kod Milana na San Siru kada su navijači Rossonera napravili veličanstvenu koreografiju u čast Tottija i skandirali njegovo ime, ali ga sad već bivši trener Rome nije htio uvesti u igru.

Spallettiju je ovo bio drugi boravak na klupi Rome, tijekom prvoga od 2005. do 2009. dvaput je osvojio Kup Italije.

Dodajmo kako je najveći kandidat za njegova nasljednika Eusebio Di Francesco, Tottijev igrač iz Romine generacije koja je 2001. osvojila Scudetto, koji je posljednjih pet godina radio vrlo dobar posao sa Sassuolom.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider